Έκανε το καθήκον του

Ο Παναθηναϊκός, σαρωτικός, διέλυσε στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Άλμπα Βερολίνου με το εμφατικό 82-58…
Συνεχίζει να διεκδικεί την είσοδο στα playoffs ο Παναθηναϊκός, ο οποίος «σκόρπισε» την Άλμπα Βερολίνου στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του top-16 της Ευρωλίγκας, με 82-58, έχοντας σε σπουδαία ημέρα τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Γιόνας Ματσιούλις, Στεφάν
Λάσμε, καθώς και τους Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ωστόσο, μετά την έκπληξη στη Μαδρίτη, με την Ουνικάχα Μάλαγα να παίρνει τη νίκη επί της Ρεάλ με 74-77, το Τριφύλλι εξακολουθεί να μην πρέπει να ηττηθεί στα επόμενα παιχνίδια.

Με μεγάλη προσήλωση στην άμυνα από το πρώτο λεπτό και επιθετικό πλουραλισμό, οι «πράσινοι» για τρία δεκάλεπτα ήταν καταιγιστικοί, προσφέροντας ουσία και θέαμα στους οπαδούς τους στο Ο.Α.Κ.Α. κι ελπίζουν να μην πληρώσουν το κακό τέταρτο δεκάλεπτο επί της Ουνικάχα στην Ισπανία.

Mε τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Σχορτσιανίτη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι. Ο Διαμαντίδης πόσταρε και οι Ούκιτς και Σχορτσιανίτη σκόραραν από νωρίς για το 4-0. Το καλό πάσινγκ γκέιμ έβγαλε τον Ματσιούλις στην κορυφή, ο οποίος με σουτ τριών πόντων σημείωσε το 9-2. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού με κλέψιμο έδωσε τη δυνατότητα για αιφνιδιασμό στον Ούκιτς, ενώ με δική του μαγική ασσίστ, ο Γκιστ με άλλεϋ ουπ κάρφωμα έκανε το 14-2. Ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ ξεχύθηκε πάλι στον αιφνιδιασμό για ένα νέο εντυπωσιακό κάρφωμα. Ο Σχορτσιανίτης με πολύ ωραία προσπάθεια σκόραρε με λέι απ΄για το 21-8 και το μόνο που κατάφερε η Άλμπα ήταν να μειώσει λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου σε 21-11.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, η γερμανική ομάδα μείωσε με νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Φόστερ, στην αρχή του β΄δεκαλέπτου. Από τα 6 μέτρα ο Λάσμε σκόραρε για το Τριφύλλι, ενώ ξανά ο Γκαμπονέζος κάτω από το καλάθι, διαμόρφωσε το 25-15. Με ωραίο ντράιβ από τον Μπανκς οι «πράσινοι» έφθασαν ξανά στο +12 και με τον αμερικανό γκαρντ να σκοράρει με τρίποντο αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός έφθασε σε double score για το 30-15. To απόλυτο χαϊλάιτ του αγώνα σημειώθηκε από Διαμαντίδη - Λάσμε, με τον πρώτο να δίνει με κλειστά μάτια μια μπακ ντορ πάσα στον Γκαμπονέζο και τον τελευταίο να ίπταται για ένα εκπληκτικό κάρφωμα. Ο Μπάιαρς με τρίποντο μείωσε για την Άλμπα, αλλά από κοντά ο Σχορτσιανίτης με κάρφωμα και με τρίποντο ο Ματσιούλις έκανε το 42-24. Ο Λιθουανός πήρε και γκολ φάουλ στη συνέχεια ανεβάζοντας τη διαφορά στο 45-26 κι ο εκπληκτικός Διαμαντίδης με το δεύτερο τρίποντό του έκανε το 48-28. Υποδειγματικά έκλεισε το ημίχρονο για το Τριφύλλι, με τον Ούκιτς να κλέβει τη μπάλα και να σκοράρει για το 50-28.

Με εκπληκτική ατμόσφαιρα στις κερκίδες, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να αγωνίζεται με καταιγιστικό ρυθμό , με τον Σχορτσιανίτη να είναι δυναμίτης και τον Τσαρτσαρή, με σουτ τριών πόντων, να πηγαίνει την διαφορά στο +25 (55-30). Οι Λάσμε και Γκιστ συνέχιζαν να είναι σαρωτικοί στο λόου ποστ και ο Μπανκς που είχε περάσει αλλαγή στον Ξανθόπουλο πραγματοποιούσε καλή εμφάνιση και με δικό του τρίποντο σημειώθηκε το 67-37 στο 30’.

Παρότι η Άλμπα μπήκε πιο δυνατά στο δ΄δεκάλεπτο και μείωσε από το λόου ποστ αλλά και με τρίποντα, κάνοντας ένα 0-11 σερί, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε με πικ εν ρολ από Διαμαντίδη-Λάσμε να κάνει το παιχνίδι του.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους παίχτες, με το τελικό 82-58 να έρχεται φυσιολογικά, με αποθέωση από τους «πράσινους» οπαδούς, που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα για ένα ακόμα παιχνίδι.

Στις τελευταίες αγωνιστικές, το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), τη Μπάμπεργκ (εκτός) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός), την ώρα που η Ουνικάχα έχει μπροστά της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός), την Αναντολού Εφές (εκτός) και την Άλμπα Βερολίνου (εντός).

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 50-28, 67-37, 82-58

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Ματσούλις 16, Ούκιτς 8, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 6, Μπανκς 8, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 10.

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε, Νι, Σαφαρτζικ 6, Τόμπσον 5, Μπίαρς 4, Ντζέντοβιτς 8, Μιράλλες 4, Γουντ 9, Τραορέ 6, Φόστερ 5, Ίντμπιχι 6, Μόρλει 5.
Keywords
Τυχαία Θέματα