Δε χωρούν αντίο στο δρόμο μας

Η Ξανθή Μυλωνά θα φορέσει για τελευταία φορά την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, θα κάνει μία παύση και ο κόσμος του Τριφυλλιού θα είναι εκεί για να την αποχαιρετήσει και να την ευχαριστήσει με το μοναδικό του τρόπο...
Η Ξανθή Μυλωνά, μία εμβληματική φιγούρα, χωρίς να κραυγάζει την αγάπη της για το Τριφύλλι, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδέα του Παναθηναϊκού
εδώ και 10 χρόνια. Παρότι αποχώρησε το προηγούμενο καλοκαίρι από το σύλλογο, για να αποκτήσει η οικογένειά της νέο μέλος, η ίδια ήρε την απόφαση που είχε πάρει, μπροστά στον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Στην πιο δύσκολη συγκυρία, δεν δίστασε ούτε στιγμή και φόρεσε τη φανέλα με το «12», μετά από 8 μήνες απραξίας. Παρότι πολλοί αμφέβαλλαν για την αγωνιστική της ετοιμότητα και για το κατά πόσον εκείνη θα μπορούσε να βοηθήσει, η Μυλωνά μέσα σε 1,5 μήνα είχε επιστρέψει για τα καλά, προσφέροντας στην ομάδα τη σιγουριά, την εμπειρία, τη σταθερότητα, την ευφυΐα και το δυναμισμό της. Πλαισιωμένη από νεαρές, ταλαντούχες αλλά ταυτόχρονα άπειρες συμπαίκτριες και με την αρωγή της σημαντικής μεταγραφικής ενίσχυσης της Χίμε Πέρες, η Μυλωνά αρνήθηκε να δεχθεί αυτό που όλοι φοβόντουσαν και διατράνωσε πως «ΔΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ».

Η πρωταθλήτρια Ξανθή (7 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και ένας τελικός Τσάλεντζ Καπ με τον Παναθηναϊκό) έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα και βοήθησε το Τριφύλλι να παραμείνει στην κατηγορία.

Το συγκλονιστικότερο όλων είναι πως η μεγάλη της επιστροφή δε συνοδεύτηκε από κάποια αμοιβή. Η Ξανθή Μυλωνά επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και έσωσε την κατηγορία ΑΜΙΣΘΙ!

Η μεγάλη αρχηγός που ουδέποτε έκανε προσφυγή προς το σύλλογο και δέχθηκε τους προταθέντες διακανονισμούς, έβαλε στην άκρη το κομμάτι οικογένεια και γύρισε στη μεγάλη της αγάπη, τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, με μοναδικό της κίνητρο τη λαχτάρα που νιώθει για το Τριφύλλι, την αγνή και άδολη σχέση που τρέφει με την ομάδα και τον απόλυτο σεβασμό στον κόσμο.

Το Σάββατο, λοιπόν, στην Κυψέλη η Ξανθή θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με το Τριφύλλι στην καρδιά, θα μαζέψει για το «ύστατο χαίρε» τις συμπαίχτριές της μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, νιώθοντας πως γι’ αυτούς αγωνίζονται, γι’ αυτούς και το μεγαλείο του συλλόγου πρέπει να τα καταφέρουν. Θα υποκλιθεί ξανά στην κερκίδα και θα δεχθεί το χειροκρότημα και την αποθέωση που αξίζει σε μία μεγάλη ΚΥΡΙΑ, μία μοναδική ΑΘΛΗΤΡΙΑ, μία ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΡΧΗΓΟ, την ΞΑΝΘΗ ΜΥΛΩΝΑ!

Y.Γ. Η θέση της αρχηγού είναι πάντα στον Παναθηναϊκό κι εκεί ευελπιστούμε ότι θα επιστρέψει μετά από το χρονικό διάστημα που θα αφιερώσει, δικαίως, στην οικογένειά της. Τόσο η ομάδα, όσο και οι οπαδοί που πίνουν νερό στο όνομά της, θα την περιμένουν πίσω στο «σπίτι» της...

ΕμπόλΕΜΥ Ζώνη
Keywords
Τυχαία Θέματα