ON the record: Πρόβλημα όποιος θέλει το καλό του Παναθηναϊκού

Οι παπαγάλοι της οικογένειας παραμένουν οχυρωμένοι πίσω από τον επίτιμο πρόεδρο του κινήματος «δεν πληρώνω»!
Δευτέρα δεν βγήκαν ούτε κύκλοι, ούτε μπουρμπουλήθρες, αλλά την Τρίτη, όλα κι όλα, έσπευσε να επανορθώσει. Μας είχε λείψει. Ετσι, φρόντισε να ξαναδούμε το πρόσωπό του στα πρωτοσέλιδα του φιλικού του Τύπου. Λέμε «φιλικού» γιατί Αυτός (ο «εγγυητής - παρκαδόρος» ντε) ως γνωστό «δεν ασχολείται».

Η (όψιμη) επίσημη φωνή του Τζιγγεριστάν ωστόσο, έσπευσε να κρατήσει τη σημαία ψηλά. Και μοίραζε αβέρτα τόσο τις συζητήσεις με τον Αλαφούζο, αλλά και την επίμονη άρνησή του να παραστεί στη
Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Προφανώς, ό,τι ήταν να διαλύσει, το διέλυσε. Αναβίωσαν οι εποχές της «Derby» με την... επιλεκτική ενημέρωση. Κάποιοι άλλοι βέβαια, ισχυρίζονται ότι όλα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά προϊόν σκληρής δημοσιογραφικής εργασίας.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Το θέμα φυσικό δεν είναι ποιος «μοιράζει» τις θέσεις του «εγγυητή – παρκαδόρου» αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επιχειρεί για μία ακόμα φορά, αφενός να παραμείνει (δωρεάν) στο προσκήνιο της παναθηναϊκής καθημερινότητας, και αφετέρου να κατασκευάσει την επόμενη δικαιολογία για την επόμενη αποφυγή της ανάληψης των ευθυνών του.

Πόσο άραγε να κοστίζει ένας υπάλληλος; Μερικές χιλιάδες ευρώ; Μπορεί και λιγότερα. Πολύ πιο φτηνά από «το ποσοστό του» (που θα έβαζε ...ανεξαρτήτως όρων όπως μας έλεγαν οι παπαγάλοι) και σίγουρα πολύ πιο φτηνά από τα 150 εκατομμύρια που θα κοστίσει το γήπεδο της εκτόξευσης (διαβάστε εδώ περισσότερα) που είχε υποσχεθεί ότι θα είχε έτοιμο στα 100 χρόνια. Πώς ξεχνάει όμως ο κόσμος.

Από την εκτόξευση με το νέο γήπεδο το 2005, φτάσαμε στο «δεν πληρώνω» μέσω υπαλλήλου... Τα περιθώρια στενεύουν και η οικογένεια ετοιμάζει την επόμενη δικαιολογία.

Τώρα αυτό που διαρρέουν οι «εγγυητές» είναι ότι στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Μαΐου, του αρκεί το 1% των μετοχών για να ορίσει διοίκηση. Το ερώτημα βέβαια, ποιος να διοικήσει και με τι χρήματα, παραμένει αναπάντητο, αφού η οικογένεια των εγγυητών κρατάει το 54,7% δεμένο με τις συμφωνίες για τον Βοτανικό. Και φυσικά, όπως δείχνει η σύγχρονη ιστορία της, τ
Keywords
Τυχαία Θέματα