ON the record: Ποιον εξυπηρέτησαν τελικά οι παλαίμαχοι;

Η ζημιά που προκάλεσαν με την ανακρίβεια της πρώτης ανακοίνωσής τους...
Πάρκινγκ για αρχάριουςΧτες για καλή μας τύχη είχαμε μια μικρή παύση στις διαρροές του παρκαδόρου και στις αλληλοσυγκρουόμενες «απόψεις» που εκφράζει μέσω των άξιων συνεργατών του και των πρόθυμων ερμηνευτών της αλάνθαστης βούλησής του. Τουλάχιστον μπορέσαμε να απολαύσουμε το μπάσκετ με την ησυχία μας, χωρίς να ζαλιζόμαστε από τις μανούβρες «αναλαμβάνω –δεν αναλαμβάνω τις ευθύνες μου» του παρκαδόρου - εγγυητή.

Ωστόσο, από την προ χτεσινή ημέρα, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια. Το βράδυ της
Τρίτης, οι βετεράνοι άσοι του Παναθηναϊκού εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία απέσυραν το «ενδιαφέρον» τους για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ. Ήταν η κατάληξη μιας σειράς διαπραγματεύσεων και ανταλλαγής απόψεων με τους βασικού μετόχους του Παναθηναϊκού. Το πώς θα έσωναν την ΠΑΕ χωρίς χρήματα, όταν το μόνο που απαιτείται είναι ζεστό και σπαρταριστό χρήμα χωρίς καβούρια – φύλακες στις τσέπες, είναι μια άλλη ιστορία.

Στην ανακοίνωση αυτή, οι άλλοτε υπάλληλοι της οικογένειας ξεκίνησαν το θέατρο του παραλόγου. Μία ακόμα θλιβερή και δυσάρεστη σελίδα στο έργο που ονομάζεται «εποχή Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό». Πιεσμένοι, άγνωστο από ποιον, οι παλαίμαχοι ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους ένα πρωτοφανές ψέμα, ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα έβαζε τα 1,7 εκατ. ευρώ στην περίπτωση που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έβαζε το δικό του μερίδιο.

Και το πρωί της Τετάρτης ο Βασίλης Κωνσταντίνου ακολουθώντας τις επιταγές του ελεγχόμενου μιντιακού συστήματος «χόρευε» στον ρυθμό του δηλώνοντας στο ραδιόφωνο «να φύγουν και οι δύο». Να φύγει δηλαδή ο επίτιμος πρόεδρος του κινήματος «δεν πληρώνω», να φύγει όμως και αυτός που θέλει να βάλει λεφτά και να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο.

Αν η αντιπροσωπεία των παλαιμάχων ήθελε να βοηθήσει, έστω και με τον πιο απλό τρόπο, δηλαδή με την ανάδειξη διοίκησης που θα διαχειριζόταν τα όποια χρήματα έβαζαν οι όποιοι μέτοχοι, θα το έκανε. Οπως επίσης αν ο όποιος άραβας ήθελε την ΠΑΕ που... χαρίζει η οικογένεια, θα την είχε πάρει. Το γνωστό έργο της εκδικητικής διάλυσης του Παναθηναϊκού παίζεται τους τελευταίους οκτώ μήνες με εξαιρετική επιτυχία.

Αφότου έκαναν το παιχνίδι τους, βγήκαν στα ραδιόφωνα, γράφτηκαν τα πρωτοσέλιδα και οι έγκυρες αναλύσεις των «ορφανών» του παρκαδόρου, οι παλαίμαχοι εξέδωσαν νέα διευκρινιστική ανακοίνωση όπου έλεγαν ότι ο Βγενόπουλος δεν έθεσε κανέναν όρο και ότι το κείμενο «γράφτηκε εκ παραδρομής»...

Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται τι ακριβώς «παίχτηκε». Καταλαβαίνει με ποιον τρόπο το γνωστό κύκλωμα των παπαγάλων άρχισε να «πιέζει» τους παλαίμαχους να βγουν μπροστά, από τη στιγμή που ο Τσάκας και οι άραβες είχαν χάσει και πάλι τον δρόμο.

Πραγματικά κρίμα. Είναι τεράστια η κατάντια όσων πίεσαν (ή ακόμα και απείλησαν) τις παλιές δόξες του Παναθηναϊκού και τις ώθησαν σε αυτήν την απίστευτη παλινωδία - στα Βαρδινογιαννικά πρότυπα.
Keywords
Τυχαία Θέματα