ON the record: Οι ομάδες που διέλυσαν οι «εγγυητές»

Το 1996 και το 2002 έδιωξαν τους παίκτες των ευρω-θριάμβων. Τώρα διαλύουν οριστικά την ομάδα...

Το θέατρο του παραλόγου στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται. Με τον γνωστό πρωταγωνιστή και τους γνωστούς κομπάρσους. Με όλους εκείνους που σημάδεψαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη σημερινή κατάσταση τουη Συλλόγου. Την κατρακύλα σε όλα τα επίπεδα που ξεκίνησε το 1979 και συνεχίζεται με απίστευτους ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Χτες, στις 3 Απριλίου, ο Παναθηναϊκός
έκλεινε 16 χρόνια από την ημέρα που πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της ιστορίας του με 1-0 επί του Αγιαξ μέσα στο Αμστερνταμ. Και δέκα ακριβώς χρόνια από την επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια πολύ σπουδαία ημερομηνία για όλους τους Παναθηναϊκούς. Ειδικά για εκείνους που δεν επέλεξαν να υποστηρίξουν την οικογένεια που διαχειρίζεται τις τύχες από το 1979 και μετά, αλλά την ίδια την ομάδα με σήμα το Τριφύλλι.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν ο συντάκτης γράφει «εκτοξευτές», «τρεις Πιζάρο» και όσα τσιτάτα έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τον «τζάμπα μάγκα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Δεν ήταν βέβαια μόνο αυτό το «χτες». Η μιζέρια της οικογένειας αποτυπώνεται από το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες διαλύθηκαν. Τόσο εκείνη του 1996, όσο και εκείνη του 2002. Αυτή είναι η χθεσινή μιζέρια των «εγγυητών».

Το σήμερα είναι αυτό που ζούμε όλοι μας. Ο Παναθηναϊκός του «δεν χρωστάμε – δεν έχουμε υποβιβαστεί» που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης λόγω χρεών και στα πρόθυρα της διάλυσης. Ο Παναθηναϊκός της πλήρους απαξίωσης και – κυρίως αυτό – ο Παναθηναϊκός που είναι παραδομένος στις βουλές των ορφανών του παρκαδόρου.

Αυτόν άλλωστε τον Παναθηναϊκό ήθελαν να φτιάξουν. Τον Παναθηναϊκό της τσιγκουνιάς, τον Παναθηναϊκό των εκκαθαρίσεων, τον Παναθηναϊκό των ρεβανσισμών. Μια ομάδα που ακόμη και μέσα στο ίδιο της το ποδοσφαιρικό τμήμα έγιναν απίστευτες επιλογές με μοναδικό κριτήριο την εκδίκηση και την «τιμωρία» όσων έκαναν το σφάλμα να τιμήσουν τη φανέλα με το Τριφύλλι. Ολων όσων έκαναν το σφάλμα να σηκώσουν τη σημαία του Παναθηναϊκού ψηλά. Ολων όσων έκαναν το σφάλμα να κάνουν όσα δεν έκανε η οικογένεια απέναντι στην παράγκα.

Και ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Αυτό είναι το απίστευτο της υπόθεσης. Συνεχίζουν να προκαλούν τη νοημοσύνη του κόσμου και συνεχίζουν να παραποιούν την αλήθεια και την πραγματικότητα α
Keywords
Τυχαία Θέματα