ON the record: Νέα εποχή χωρίς κάστρα χτισμένα στην άμμο

Σαν σήμερα το καλοκαίρι του 2006 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πάλευε σκληρά να φτιάξει το αργεντίνικο τρίγωνο Εκι-Ρομέρο-Σαβιόλα. Από χτες είχαμε και επίσημα το ξεκίνημα της νέας προσπάθειεας στον Παναθηναϊκό. Νέα προσπάθεια και αφετηρία. Αυτό χρειάζεται ο Παναθηναϊκός
στην παρούσα φάση, αρκεί βέβαια να ολοκληρωθεί επίσημα και χωρίς αστερίσκους η μεταβίβαση των μετοχών.

Τα πρώτα μηνύματα είναι μάλλον ενθαρρυντικά. Σε πολύ δύσκολες εποχές και με τεράστια αβεβαιότητα στην ελληνική κοινωνία, ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον. Ακόμα βέβαια είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Πρέπει να καταβληθεί ουσιαστική και σοβαρά προσπάθεια απ’ όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να πεισθούν ακάμα και οι πλέον διατακτικοί για την αξία και τη σοβαρότητα του εγχειρήματος.

Η επιτυχία της «Συμμαχίας» είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εξυγίανση και τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Τούτη τη στιγμή δεν έχει σημασία το πώς φτάσαμε ως εδώ. Έγιναν απίστευτα πράγματα τα τελευταία 33 χρόνια προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μπει στην «εντατική». Ας μην τα σκαλίζουμε ξανά. Το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα. Περιμένουμε βέβαια ακόμη και το ενημερωτικό δελτίο, ώστε να τρέξει επίσημα και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και να ανοίξει ακόμη μια δίοδος… σωτηρία του συλλόγου, καθώς θα μπορέσει ο κόσμος να βάλει χρήματα αγοράζοντας μετοχές (ελάχιστη συμμετοχή 99 ευρώ για 300 μετοχές).

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν είναι ώρα ούτε για επικοινωνιακά παιχνίδια ούτε για άσκοπες διαμάχες. Χρειάζεται δουλειά, σοβαρότητα και σωστή στόχευση στον υγιή κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο μέσος φίλαθλος για να προσφέρει πρέπει να δει ότι δημιουργείται κάτι σωστό, κάτι καθαρό και υγιές. Χωρίς την οικογένεια που κατέστρεψε τον σύλλογο. Όχι άλλα κάστρα στην άμμο. Οχι άλλος... Σαβιόλα.

Κάτι ανάλογο χρειάζεται και σε ποδοσφαφικό επίπεδο. Αυτή τη σπγμή υπάρχουν συσσωρευμένες αρκετές εκκρεμότητες. Υπάρχουν συμβόλαια που έχουν λήξει και ο προπονητής δε γνωρίζει ακόμα αν μπορεί να βασίζεται στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ή αν πρέπει να αναζητήσει άλλους. Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει άμεσα και ορ
Keywords
Τυχαία Θέματα