Metavivash metoxwn kai daneio 5 ek. Eurw

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει δάνειο 4-5 εκατ. Ευρώ και πιθανότατα την Τρίτη μεταβιβάζεται το 54,7% του Τζίγγερ.Αισιόδοξες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος τις τελευταίες ημέρες είχε επαφές με Τράπεζες, ούτως ώστε να διασφαλίσει ένα πόσο της τάξεως των 4-5 εκατομμυρίων Ευρώ, με σκοπό να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας, οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές
και να μην χαθεί η αδειοδότηση. Για να γινόταν αυτό θα έπρεπε να «ξεμπλοκάρει» τις χορηγίες από ΟΠΑΠ και Nova, οι οποίες είχαν δεσμευθεί κατά 30% από την Τράπεζα Πειραιώς εξαιτίας ενός δανείου που πήρε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από την Τράπεζα της οποίας είναι μέτοχος, το καλοκαίρι του 2010, για κάλυψη των δαπανών της ομάδας.

Ο Αλαφούζος διαπραγματεύτηκε με την Τράπεζα Πειραιώς, κατάφερε να διασφαλίσει μακροπρόθεσμη αποπληρωμή του δανείου και τα έσοδα από τις χορηγίες απελευθερώθηκαν. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και τυπικά η δανειοδότηση της ΠΑΕ με το ποσό των 5 περίπου εκατ. Ευρώ. Η αποπληρωμή του θα γίνει κατά την διάρκεια της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου από τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο Παναθηναϊκός από τις χορηγίες.

Την ίδια στιγμή, τα 2 εκατομμύρια που έχει μαζέψει, αναμένεται να είναι διαθέσιμα από Δευτέρα και να διοχευτετούν άμεσα στις υποχρεώσεις της ΠΑΕ.
Μεταβίβαση μετοχών

Από κει και πέρα, στη τελική ευθεία είναι και οι επαφές του Αλαφούζου με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ έχει έλθει σε συμφωνία με την πλευρά Τζίγγερ και πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη θα πέσουν υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την οριστική μεταβίβαση του 54,7 στο Σωματείο λαϊκής βάσης που έχει ιδρύσει.

Προτεραιότητα ο Φερέιρα

Παράλληλα, είναι γνωστή και δεδομένη η επιθυμία της διοίκησης, όπως και των οπαδών του Τριφυλλιού, να παραμείνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο τιμόνι της ομάδας. Ο ίδιος ο πορτογάλος τεχνικός έχει δηλώσει επανειλημμένως την επιθυμία του να συνεχίσει στο Τριφύλλι, υπό την προϋπόθεση να έχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις και δεσμεύσεις από τη διοίκηση. Τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρχει συνάντηση του προπονητή μας με την διοικούσα επιτροπή, σε μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Πιθανολογείται πως θα του προταθεί μείωση αποδοχών, αλλά αυτό δεν αποτελεί τροχοπέδη για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και τη διοικητική ομόνοια.

Εάν ο Φερέιρα δεν κρίνει ικανοποιητική την πρόταση και τις δεσμεύσεις που θα του δοθούν, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τον Γιώργο Δώνη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά βάσει της κατάστασης και των ιδιαίτερων δεδομένων στον σύλλογο, ο πρώην παίχτης του Τριφυλλιού θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του πορτογάλου τεχνικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα