H Γωνιά των Οπαδών: Οι διδαχές της ιστορίας και η αντίστροφη μέτρηση

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δεν είναι ναυτιλιακή εταιρεία ούτε τηλεοπτικός σταθμός ή εφημερίδα. Είναι Σύλλογος, με τεράστια λαϊκή βάση, με αρχές, ρίζες και αξίες, με διακριτή πορεία στο χρόνο... Γράφει ο Πιερράκος

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δεν είναι ναυτιλιακή εταιρεία
ούτε τηλεοπτικός σταθμός ή εφημερίδα. Είναι Σύλλογος, με τεράστια λαϊκή βάση, με αρχές, ρίζες και αξίες, με διακριτή πορεία στο χρόνο.

Η γωνιά των οπαδών
Το GreenZone εγκαινίασε τη «δική μας» στήλη. Τη στήλη των αναγνωστών. Στο [email protected] μπορείτε να στέλνετε τις απόψεις σας, οι οποίες και θα δημοσιεύονται εφόσον δεν υπάρχουν ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί, αναπόδεικτες κατηγορίες και οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί «μηνύσιμο».

Θα μας βοηθούσε αφάνταστα αν υπογράφετε, έστω με κάποιο ψευδώνυμο, καθώς επίσης αν είχατε μια ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας. Από την πλευρά μας επισπεύσαμε τη δημιουργία αυτής της στήλης θέλοντας να ευχαριστήσουμε όλους τους αναγνώστες που συμμετέχουν και μας βοηθούν καθημερινά με τα σχόλιά τους, αρκετά εκ των οποίων αξίζουν μεγαλύτερης προβολής, ακόμη κι αν κάποιες απόψεις που εκφράζονται σ' αυτή τη γωνιά δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του Greenzone! Το τελευταίο τριήμερο η διοίκηση Αλαφούζου/ Παναγόπουλου έκανε δύο ασυγχώρητες απρέπειες (ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ: δυστυχώς, η λιγότερο σημαντική επισκίασε σε δημοσιότητα την περισσότερο σημαντική):

Α/ Διέψευσε, δηλαδή προσέβαλε δημοσίως τον κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο, έναν άνθρωπο με 40 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στο Σύλλογο.

Β/ Εξέτασε σοβαρά ή κατ' άλλους συμφώνησε να αναθέσει το κρίσιμο πόστο του τεχνικού διευθυντή σ' έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον Ολυμπιακό σε περιόδους κλοπής τίτλων.

Στο όχι μακρινό παρελθόν, κάποιος άλλος πίστεψε ότι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος είναι οικογενειακό κληροδότημα, τσιφλίκι. Ώσπου ένα μεσημέρι πραγματικής άνοιξης ένα ανθρώπινο ποτάμι -κάθε ηλικίας και ταξικής προέλευσης- τον αποκαθήλωσε. (Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει φύγει. Ίσως να έχουν δίκιο. Αλλά ξεχνούν ότι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΝ θα μπορέσει να ασχοληθεί με το Σύλλογο υπό τον τρόπο που το έκανε μέχρι εκείνη την ανοιξιάτικη ημέρα).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. Η διοίκηση Αλαφούζου/ Παναγόπουλου συνεχίζει να συμπεριφέρεται αλαζονικά και περιφρονητικά έναντι αυτών. Αδυνατεί να δει ότι ημέρα με την ημέρα «απονομιμοποιείται». Ότι βυθίζεται. Ότι απομονώνεται.

Το τέλος της είναι προδιαγεγραμμένο. Το χρονικό σημείο, που θα επέλθει αυτό το τέλος, θα εξαρτηθεί από τις συγκυρίες.

Πιερράκος
Keywords
Τυχαία Θέματα