Europa σημαίνει ανάσα, Champions σωτηρία, αποκλεισμός... καταστροφή!

Το μέλλον του (και) σε οικονομικό επίπεδο παίζει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μάδεργουελ. Αν συνεχίσει η ομάδα στο Europa League παίρνει μία βαθιά ανάσα, αν προκριθεί και στο Champions League... σωζεται, αν αποκλειστεί από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δύσκολα βγάζει τη χρονιά!
Αφήνουμε στην άκρη το πρεστίζ που από μόνο
του είναι ένα τεράστιο κίνητρο, αφού μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η μοναδική με τα τωρινά δεδομένα δίοδος για τον Παναθηναϊκό για να λύσει ένα μέρος –ή ακόμα και εξολοκλήρου- τα οικονομικά του προβλήματα.

Η πρόκριση επί της Μάδεργουελ σημαίνει μία σημαντική οικονομική ανάσα. Αν συνυπολογίσουμε με τα bonus rewards της UEFA, τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια, το κέρδος του Παναθηναϊκού αν συνεχίσει στο Europa League ανέρχεται στα 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Εξαρτάται και από τα αποτελέσματα που θα φέρει στους ομίλους, καθώς πριμοδοτούνται και οι νίκες και οι ισοπαλίες.

Για να ξεπεράσει τα δυσθεώρητα οικονομικά του προβλήματα ο Παναθηναϊκός χρειάζεται 15 εκατομμύρια ευρώ. Μέσω των εγγραφών στην Παναθηναϊκή Συμμαχία έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν μέτοχοι που έχουν βάλει χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ ως «έναντι» της ΑΜΚ (του Σεπτεμβρίου, καθώς η προηγούμενη ματαιώθηκε εξαιτίας ανεξήγητων καθυστερήσεων).

Είναι αντιληπτό πως για να μπορέσει να ξεφύγει από τα προβλήματά του το Τριφύλλι υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό κενό, που μόνο τα χρήματα των ευρωπαϊκών αγώνων μπορούν να το καλύψούν.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σίγουρα έχουν λόγους να χαμογελάσουν αν συνεχίσει η ομάδα στο Europa League. Αν πάλι γίνει η υπέρβαση και περάσει στους ομίλους του Champions League, τότε λύνονται –έστω και σε βάθος χρόνου, γιατί οι πληρωμές δεν γίνονται άμεσα- όλα τα προβλήματα και τουλάχιστον από του χρόνου τα δεδομένα αλλάζουν και η λαϊκή βάση μπαίνει σε πολυ πιο υγιείς βάσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν η Μάδεργουελ αποδειχτεί σκληρό καρύδι και τελικά ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και θα σχηματιστεί ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από το πώς θα καταφέρει ο σύλλογος ακόμα και να ολοκληρώσει τη χρονιά !
Keywords
Τυχαία Θέματα