Bελάσκες: «Ηγέτης ο Μπουμσόνγκ»

Ο Σέμα Βελάσκες μίλησε σε πολιτική εφημερίδα για τα παιχνίδια με τη Μάλαγα, για την προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό τους στόχους του και για τον ηγέτη Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.
Η απόδοση του Παναθηναϊκού στο β’ ημίχρονο στο Ροσαλέδα αφήνει στους «πράσινους» ελπίδες πρόκρισης, τόνισε ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ».

Ο κεντρικός αμυντικός του Τριφυλλιού μίλησε για την ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει στο ΟΑΚΑ,
αλλά και για τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, τον οποίο χαρακτήρισε ηγέτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής»:

Το αρνητικό αποτέλεσμα στη Μάλαγα μειώνει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού. Θεωρείς ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι εφικτή η ανατροπή στο ΟΑΚΑ;

«Ναι, η απόδοσή μας στο β' ημίχρονο και οι φάσεις που δημιουργήσαμε για γκολ μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Παρ' όλα αυτά, ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις μια ήττα με 2-0, αφού θα πρέπει και να σκοράρουμε τουλάχιστον δύο γκολ αλλά και να μη δεχθούμε. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε καλοί και στον επιθετικό τομέα και στον αμυντικό».

Ο Παναθηναϊκός κυρίως στο α' ημίχρονο, φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της Μάλαγα. Αιφνιδιαστήκατε;

«Δεν νομίζω ότι αιφνιδιαστήκαμε, γιατί περιμέναμε ότι θα μας ασκούσαν πίεση από την αρχή. Ωστόσο πράγματι δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό τους, ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο που μας δυσκόλεψαν αρκετά. Ήταν από αυτά τα παιχνίδια στα οποία τίποτα δεν βγαίνει όπως το είχες σχεδιάσει. Ακόμα κι έτσι όμως είχαμε τη δυνατότητα να σκοράρουμε. Δημιουργήσαμε φάσεις και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα».

Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς της Αθήνας για να πάρει την πρόκριση;

«Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς, να έχουμε καθαρό μυαλό και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Τα λάθη δεν συγχωρούνται σε αυτό το επίπεδο, ιδίως απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές όπως η Μάλαγα. Το θετικό είναι ότι θα έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς μας που περιμένω να δημιουργήσουν μια δυνατή ατμόσφαιρα για να μας σπρώξουν προς τη νίκη».

Πώς βιώνεις τα πρώτα σου παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι καταπληκτική η αίσθηση να αγωνίζεσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η στιγμή που μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, ακούς τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ, και βλέπεις το σεντόνι με τα αστέρια δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο και για τον λόγο αυτό και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου θα προσπαθήσουμε στη ρεβάνς να πάρουμε την πρόκριση για να παραμείνουμε σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση».

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει από τον Παναθηναϊκό;
Keywords
Τυχαία Θέματα