4/11 Όταν ξυπνούσε με… καθυστέρηση και καθήλωνε την Ευρώπη (vid)

Ο θρίαμβος της Βρέμης, η αγχωτική νίκη – πρόκριση επί της Γκράτσερ και το αρνητικό ρεκόρ της εποχής Βαρδινογιάννη
Από την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον ευρωπαϊκό χάρτη και στις επιτυχίες
Το 1999 η ομάδα του του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα († 2004) καθυστέρησε να πάρει μπρος, ωστόσο σαν σήμερα 4 Νοεμβρίου του 1999 η αγχωτική νίκη πρόκριση (1-0) επί της Γκράτσερ αποτέλεσε τον πρόλογο μιας επικής ποδοσφαιρικής χρονιάς που θα σημαδευόταν όπως πολλές άλλες από τη
δράση της παράγκας.

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, ήταν η σειρά ενός άλλου προπονητή του Παναθηναϊκού να πάρει την ίδια πικρή γεύση της παράγκας, σε μια εποχή που και ο ίδιος κατάφερνε να κάνει την Ευρώπη να μιλάει για τον Παναθηναϊκό! Σαν σήμερα 4 Νοεμβρίου το Τριφύλλι του Χενκ Τεν Κάτε με τον αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας Ζιλμπέρτο Σίλβα στη σύνθεσή του περνούσε θριαμβευτικά (3-0) από τη Βρέμη της Γερμανίας ξεκινώντας μια από τις πλέον ιστορικές ευρωπαϊκές ανατροπές στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «μαύρο» ρεκόρ της εποχής του ΒαρδινογιαννισμούΑπό την πρώτη κιόλας χρονιά της πολυμετοχικότητας το Τριφύλλι επέστρεψε στις ευρωπαϊκές επιτυχίες που τόσο είχαν λείψει στην τελευταία «μαύρη» πενταετία διοίκησης του Γιάννη Βαρδινογιάννη (2003-2008), εποχή κατά την οποία διαλύθηκε συθέμελα ομάδα που μάγεψε την Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια. Αλλωστε επίσης σαν σήμερα (4 Νοεμβρίου) το 2003 σημειώθηκε το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, όταν στον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Στουτγκάρδη (1-3) κόπηκαν μόλις 6.018 εισιτήρια!

Τότε είχε μόλις ξεκινήσει η «μαύρη» ευρωπαϊκή εποχή του Παναθηναϊκού που κράτησε ως το 2008 και την έλευση της πολυμετοχικότητας που σήμανε αυτόματα και την απόκτηση ποδοσφαιριστών που επανέφεραν τον κόσμο στο γήπεδο και ξαναέβαλαν τον Παναθηναϊκό στον ευρωπαϊκό χάρτη!
Στον α’ γύρο ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από την Ιντερ με 0-2, είχε ηττηθεί στην Κύπρο απ’ την Ανόρθωση με 3-1 και είχε παραχωρήσει στη Βέρντερ ισοπαλία 2-2 στην Αθήνα. Είχε έναν βαθμό και η πρωτοπόρος του ομίλου Ιντερ με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της επτά.

Ηταν η εποχή που τα «πράσινα» παπαγαλάκια του Derby έγραφαν ότι ο Παναθηναϊκός «είναι προτιμότερο να κρατήσει παίκτες και δυνάμεις για το ντέρμπι της Κυριακής με τον διορισμένο, που είναι κομβικό για τον Νο1 στόχο της περιόδου δηλαδή την κατάκτηση του τίτλου». Όπως ακριβώς το διαβάζετε!

Όμως ο Παναθηναϊκός της υγείας, ο Παναθηναϊκός που είχε αλλάξει σελίδα, ο Παναθηναϊκός που είχε στριμώξει (δυστυχώς όχι για πολύ) τους σφιχτοχέρηδες οι οποίοι είχαν «εξαφανίσει» τον Σύλλογο απ' την Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός που είχε περάσει στη φάση της αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής… ανάστασης, ανέτρεψε τα πάντα!

Η αρχή έγινε στο «Βέζερσταντιον» της Βρέμης, όπου με γκολ των Μάντζιου, Καραγκούνη και Τζιόλη οι Πράσινοι επικράτησαν 3-0 της Βέρντερ, ακολούθησε το επικό διπλό στο Μιλάνο επί της Ιντερ και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η νίκη επί της
Keywords
Τυχαία Θέματα