«15 εκατομμύρια αγνοούνται»

Οι επιστολές του Φεϊζάλ προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και προς τη Γ.Σ. του Παναθηναϊκού και η απάντηση των... κύκλων του μεγαλομέτοχου.
Οι... ολυμπιακοί κύκλοι του Γιάννη Βαρδινογιάννη
Το πριγκιπικό περιβάλλον, δηλαδή οι Τσάκας και Μιχοπούλου, έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολές του πρίγκιπα Φεϊζάλ προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και προς τη Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στην... αντεπίθεση πέρασαν οι «κύκλοι»
του Τζίγγερ και τονίζουν πως δεν έχει τηρηθεί η βασική προϋπόθεση, δηλαδή να μπουν 15 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνική τράπεζα.

Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει υλοποιηθεί είναι να ανοιχτεί λογαριασμός στην τράπεζα Πειραιώς στο όνομα του Φεϊζάλ, χωρίς ωστόσο να μπει ούτε ευρώ.

Η σημερινή δημοσίευση των επιστολών δείχνει πως το σήριαλ όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά και ότι λογικά θα υπάρξουν αρκετές και ενδιαφέρουσες συνέχειες.

Το timing εξάλλου της δημοσιεύσης, λίγο μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου και της πρόθεσής του να πάρει το Σωματείο τις μετοχές του Τζίγγερ άμεσα, σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Εδώ και εννέα μήνες το μόνο που μπορεί να πει κανείς για τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού είναι πως δεν σκοπεύει με τίποτα να «ξεφορτωθεί» τις μετοχές του.

Αυτές είναι οι επιστολές του πρίγκιπα Φεϊζάλ προς Τζίγγερ και Γ.Σ.:

Ριάντ, 5/5/2012

Θέμα: Αγορά ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Προς: Κύριο Γ.Βαρδινογιάννη

Μετά την ξαφνική αλλαγή των διαδικασιών, οι οποίες είχαν αμοιβαία συμφωνηθεί από τους δικηγόρους των δύο πλευρών, ερχόμαστε για μία ακόμα φορά να επιδείξουμε το δεδομένο ενδιαφέρον μας για αυτή την συναλλαγή.

Δεχόμαστε την τελική σας πρόταση και η επίσκεψη μου στην Αθήνα (Δευτέρα, 7/5/2012) έχει ως προτεραιότητα την κατάθεση της αίτησης μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) προκειμένου να αποκτήσουμε την απαραίτητη έγκριση για την απόκτηση των μετοχών.

Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχετε ζητήσει, θα κατατεθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, σ’ ένα κοινό λογαριασμό υπό το όνομα μου και του κ. Βλάση Τσάκα, έτσι ώστε να αποκτήσουμε τις μετοχές με αυτό το τίμημα.

Ο μόνος αδιαπραγματεύτος όρος μας είναι το ποσό αυτό να πάει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόνο ως Α.Μ.Κ.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως μου θα ήταν ευχαρίστηση μου να σας συναντήσω.

Τέλος, σας ζητώ να φροντίσετε ώστε να παραβρεθώ στην Γ.Σ. της 8/5/2012

Ειλικρινώς,

H.R.H. Πρίγκιπας Φεϊζάλ Μπιν Αμπουντλαζίζ Μπιν Νασίρ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ
Προς την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Αγαπητοί Μέτοχοι,

Παρά την ισχυρή επιθυμία μας να είμαστε παρόντες στην σημερινή Γ.Σ. αυτό δεν ήταν δυνατό. Θεωρούμε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ιδιαιτέρως προσβλητική και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που γίνεται αυτό. Η καλή μας διάθεση μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι μόνο θέμα πρωτοκόλλου.

Βρίσκομαι εδώ στην Αθήνα και μόνος σκοπός της επισκέψεως
Keywords
Τυχαία Θέματα