Το νέο σύμβολο της Θεσσαλονίκης… μια γοργόνα!

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης πρότειναν μια διαφορετική ιδέα για σύμβολο της πόλης. Σύμφωνα με την ομοσπονδία, ιστορικά το σύμβολο της πόλης δε θα έπρεπε να είναι ο Λευκός Πύργος αλλά η «Γοργόνα Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με το μύιο, η ετεροθαλής αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν ερωτευμένη μαζί του. Μόλις ενημερώθηκε για το θάνατο του στα βάθη της Ανατολής, έπεσε και πνίγηκε στο Θερμαϊκό κόλπο. Από τότε διάφοροι καπετάνιοι τη συναντούσαν σα γοργόνα στο Αιγαίο
Πέλαγος και τους ρωτούσε «Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;». Όσοι απαντούσαν «Ναι» τους άφηνε να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ στο «Όχι» φουρτούνιαζε το πέλαγος θυμωμένη.

Η ομοσπονδία προτείνει τη φιλοτεχνία ενός αγάλματος της γοργόνας και να τοποθετηθεί στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και να αποτελέσει το νέο σύμβολο της πόλης.

Αυτή η πρόταση περιλαμβάνονται σε υπόμνημα που η ΟΕΕΘ απέστειλε στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, τους υπουργούς Τουρισμού, Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης, τους υφυπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα