Συνάντηση ζητούν ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ και ΕΕΕ με Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη

Τα συνδικαλιστικά όργανα των πανεπιστημιακών και των καθηγητών των ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ και ΕΕΕ) με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς και τους δυο αρχηγούς των άλλων κομμάτων που συγκυβερνούν, του Ε. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη, ζητούν άμεση συνάντηση.

Ο σκοπός της συνάντησης έχει ως επίκεντρο την αιφνίδια μεταφορά της Γενικής
Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακολουθεί η επιστολή: Αξιότιμε κ. …
Αιτούμεθα άμεση συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε το θέμα της αιφνίδιας, και χωρίς πρότερη ενημέρωση και διαβούλευση με την Ακαδημαϊκή-Ερευνητική κοινότητα, μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το πρώην Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2012.
Επιπλέον θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η εν λόγω μεταφορά: (α) δεν αναφερόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, (β) δεν τέθηκε από την πλευρά σας -ούτε ως μακρινή πιθανότητα- στην πρόσφατη προεκλογική μας συνάντηση και (γ) πλήττει τα θεμέλια του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας που τέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία έως τώρα υποστηρίξατε.
Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης
Καθηγητής Ε.Μ.Π

Η Γραμματέας
Ευγενία Μπουρνόβα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Τσάκνης
Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

Ο Γραμματέας
Κυριάκος Τσινίδης
Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Λάρισας
Keywords
Τυχαία Θέματα