Θρησκο-troll "έστειλε" τις αρχές!

Ο 34χρονος Αυστριακός Niko Alm είναι υποστηρικτής της εκκλησίας του «Ιπτάμενου Τέρατος Σπαγγέτι». Πρόκειται, φυσικά, για μια θρησκεία- παρωδία ομάδας άθεων με μότο «το μόνο δόγμα είναι η απόρριψη του δόγματος» που θέλει να καταδείξει ότι οι παράλογες ιστορίες τους δε διαφέρουν και πολύ από τις διδαχές των πραγματικών θρησκειών.
Όταν το 2008 ο Niko χρειάστηκε να βγάλει δίπλωμα οδήγησης ζήτησε να φοράει στη φωτογραφία ένα σουρωτήρι για μακαρόνια στο κεφάλι, που αποτελεί κατά τα λεγόμενά του σύμβολο «θρησκευτικότητας»
για το τάγμα του, όπως π.χ. το τουρμπάνι και ο φερετζές. Η ιδέα του ήρθε ήταν όταν κάπου έμαθε ότι η μοναδική περίπτωση να σε αφήσουν να φωτογραφηθείς για κρατικό έγγραφο με κάτι στο κεφάλι είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία. Οι αρχές τον απέφευγαν για τρία χρόνια, μάλιστα τον παρέπεμψαν σε ψυχολόγο για να δουν αν είναι στα καλά του άρα και σε θέση να οδηγεί. Τελικά η κυβέρνηση υπέκυψε. Στα πλαίσια της ανεξιθρησκείας και της ισονομίας, δεν είχε άλλη επιλογή. Και τώρα ο Niko κυκλοφορεί πια νόμιμα με δίπλωμα οδήγησης στο οποίο φοράει ένα σουρωτήρι στο κεφάλι.

Source: sott.net via mycampus.gr on Pinterest

Το επόμενο βήμα του είναι να κάνει τον «Πασταφαρισμό» επίσημα αναγνωρισμένη θρησκεία στην Αυστρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα