Πώς να βγάλεις μια ολονυκτία #exetastiki

Ο ύπνος τρέφει το μυαλό οπότε σε καμία περίπτωση δε συνίσταται το ξενύχτι σε περίοδο εξεταστικής. Αν, όμως, δίνεις το πρωί σημαντικό μάθημα και η υπερένταση έχει χτυπήσει κόκκινο, κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να κάνεις ολονυχτία. Παρακάτω σου έχουμε τις συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να μη σε πάρει ο ύπνος στο αστικό πριν την εξέταση.
(πηγές: wikihow.com και about.com)

Πες όχι στον καφέ!
Όχι δεν κάνω πλάκα. Η καφεΐνη προσφέρει προσωρινή διέγερση και είναι πιθανό να τελειώσει η επίδρασή της στη μέση της εξέτασης. Όχι, οι 20 καφέδες δεν είναι λύση!

Πες ναι στο
παγωμένο νερό!
Αντί για καφέ πίνε 2 ποτήρια παγωμένο νερό κάθε μισή ώρα. Διπλό το κέρδος καθώς το κρύο θα σε ξυπνάει με φυσικό τρόπο και, επίσης, κανείς δεν κοιμήθηκε στη λεκάνη της τουαλέτας. Η μήπως όχι;

Όχι στη ζάχαρη, ναι στα φρούτα
Λένε πως το γλυκό σε ξυπνάει. Σωστό, αλλά ισχύει ό,τι και με τον καφέ. Κρατάει για λίγο, καθώς πέφτουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου. Αντίθετα, τα φρούτα κρατάνε σταθερό το ζάχαρο, έτσι μπορείς να μείνεις ξύπνιος περισσότερο κι από ό,τι με τον καφέ.

Κουνήσου!
Στα διαλείμματά σου τεντώσου, χόρεψε γενικά ασκήσου ελαφρά για να είσαι σε εγρήγορση.

Γέλα!
Κάνε κάτι αστείο στο διάλειμμα. Το γέλιο ασκεί τους μύες και παράγει ενδορφίνες που σε κρατούν ευδιάθετο και ξύπνιο.

Βάλε πάγο στα μάτια
Αν νιώθεις ότι δεν το έχεις και κλείνουν τα μάτια σου, βάλε για μερικά δευτερόλεπτα παγάκια πάνω τους.

Δροσίσου
Κρύο νερό στο πρόσωπο, δροσερό δωμάτιο, τσίχλες μέντας σε κρατάνε ζωντανό!

Πάτα off
Τιμώρησε τον εαυτό σου όποτε χαζεύεις σε υπολογιστή, κινητό ή tv.

Ευεργετικός υπνάκος
Αν προγραμματίζεις ολονυκτία, προσπάθησε να κοιμηθείς 2 γεμάτες ώρες το απόγευμα, προκειμένου να αποφύγεις το νυχτερινό «20λεπτο υπνάκο» που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε βαθύ ύπνο.

Φωτισμός
Φρόντισε να είναι επαρκής ο φωτισμός όταν διαβάζεις, ενώ, αν χρησιμοποιείς υπολογιστή, χαμήλωσε τη φωτεινότητα της οθόνης για να μη στεγνώσουν τα μάτια σου και κάθε 10 λεπτά κοίτα μακριά.

Άσε τα εύκολα για το τέλος
Απλά. Ξεκίνα από τα δύσκολα κομμάτια της ύλη καθώς η αυτοσυγκέντρωση φθίνει όσο περνάει η ώρα.

Μην καμπουριάζεις
Η όρθια στάση του σώματος βοηθά της διάθεση και την εγρήγορση. Αποδεδειγμένα!

Ρεφλεξολογία
Μάλαξε τα αυτιά σου. Με αυτόν τον τρόπο θα στείλεις ηλεκτρικά κύματα στον εγκέφαλο.

Προτού κάνεις όλα αυτά σιγουρέψου ότι η ολονυχτία είναι εντελώς αναπόφευκτη. Γενικά ο ύπνος βοηθά το μυαλό να επεξεργαστεί τη γνώση που αποκτήθηκε και φορτίζει τη μνήμη. Να μην πούμε για την ενέργεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να κοιμηθείς έστω και 2-3 ώρες.

της Κατερίνας Ιωάννου
Keywords
Τυχαία Θέματα