Πώς να χειριστείς τα social networks για να κάνεις τη δουλειά σου

Καλώς ή κακώς έχουμε ενσωματωθεί για τα καλά στον ψηφιακό κόσμο. Υπάρχουν τρόποι σωστού χειρισμού των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης προς όφελός μας… Ε μην πάει και χαμένο το φακέλωμα!

Κατερίνα Ευσταθιάδου

Κακά τα ψέματα, ο κυριότερος λόγος που γίνατε μέλη σε κάποιο social network οι περισσότεροι ήταν για να ικανοποιηθεί η μικρή κατίνα που κρύβετε μέσα σας. Πως έγινε έτσι αυτή (η κοπέλα που καθόσασταν μαζί στο θρανίο στην 1η Γυμνασίου) ποιος τα έχει με ποια, τι απέγινε η πρώην, ποιος έχει φίλο ποιον
κτλ. Πλέον η κατινιά έχει απενοχοποιηθεί, οπότε μπορείτε να κατασκοπεύετε άνετα τα προφίλ που σας ενδιαφέρουν χωρίς να γίνεστε αδιάκριτοι. Χα! Είσαι ένας normal, low profile τύπος, αλλά μέσα στο μυαλό σου γίνεται πόλεμος διεστραμμένων ιδεών τις οποίες δεν μπορείς να εξωτερικεύσεις; Μπορείς επιτέλους να αποθεώσεις απροκάλυπτα τη δεύτερη προσωπικότητά σου με ένα fake account και να εντυπωσιάσεις τους followers σου με τις φευγάτες αντιλήψεις σου # schizophrenia Είσαι wannabe whatever? Τα λόγια είναι περιττά. Για να be, πρέπει να το μάθουν και οι άλλοι. Φτιάξε accounts σε ό,τι social network υπάρχει και γέμισέ το με φωτογραφίες σου, τραγούδια, χειροποίητα σκουλαρίκια από τρίχες κουνελιού και ό,τι άλλο στο οποίο νομίζεις ότι είσαι καλός-καλή. Έπειτα εθίσου στο κουμπάκι «add friend» «follow» και δες τους οπαδούς σου να αυξάνονται γεωμετρικά. Πολλοί θα ψαρώσουν με τη δημοφιλία σου. Είσαι μπάκουρας εδώ και χρόνια και ψάχνεις να εξαντλήσεις όλες τις μεθόδους εύρεσης συντρόφου; Μην ντρέπεσαι. Κάντο και μέσω network. Διακριτικά, όμως γιατί είναι παρεξηγημένο ακόμη το on line πέσιμο. Πάτα Likes, κάνε retweets, πόσταρε τραγούδια με νόημα και χιουμοριστικά ευρήματά σου στο ίντερνετ. Μόνο, αν έχεις σκοπό να το παίζεις σε πολλά ταμπλό φρόντισε να μην είναι φίλοι μεταξύ τους οι στόχοι. Είσαι χάλι μαύρο με χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά ξέρεις από photoshop? Σου ‘κατσε! Μπορείς να επαναλανσάρεις τον εαυτό σου, προσφέροντας στους θαυμαστές σου μια νέα φαντασίωση και στον εαυτό σου στιγμές δόξας με commets τύπου “eicai 8ea”, “top model mou ec” “kooklara!!!” Κρύβεις τον ακτιβιστή μέσα σου; Δημιούργησε «causes» στα networks, διάδωσέ τα στις επαφές σου και δες ότι μπορείς τελικά να αλλάξεις τον κόσμο με ένα κλικ. Από τον καναπέ σου. Μαγικό; Σε έφτυσε ο γκόμενος/ η γκόμενα και θέλεις να τον/την εκδικηθείς; Πόσταρε στάτους του πόσο καλά περνάς και μόνος/ μόνη, σβήσε όλες τις κοινές φωτογραφίες και βάψε το Background στο χρώμα που μισούσε. Δε θα το πούμε σε κανένα ότι τα βράδια μυξοκλαίς σαν 13χρονη κορασίδα. Ελλάδα έχεις ταλέντο; Δείξε τη δουλειά σου και άφησε κοινό να σε κρίνει. Μπορεί κάποια μέρα, αν αξίζεις, να αναγνωριστείς και από youtube hero να γίνεις rock star! Το παραπάνω έχει ο Παντελίδης δηλαδή; Είσαι ιντερνάσιοναλ τύπος, Erasmus κι έτσι; Κράτα ζεστές τις σχέσεις με τους ξένους φίλους σου, ώστε όταν θα μαζέψεις τα λεφτά να πας Βραζιλία να μη σε απασχολήσει η διαμονή και η ξενάγηση, γιατί θα σε αναλάβει ο Rodrigo. Είσαι άσχετος από τεχνολογία και κάνεις facebook από ανάγκη για να βρίσκεις τους φίλους σου; Παράτα το! Σήκωσε το τηλέφωνο και ξεσήκωσέ τους να ξεκολλήσουν επιτέλους και να βρεθείτε σε real life.

Keywords
Τυχαία Θέματα