Συνεχίζεται η κόντρα ΑΕΙ και Κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα

Απεργίες και καταλήψεις έχουν ανακοινωθεί για την επόμενη εβδομάδα σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της ανακοίνωσης του Υπουργού Παιδείας για διαθεσιμότητα και απόλυση 1500 διοικητικών υπαλλήλων. Η περίοδος αυτή είναι σημαντικοί για τους φοιτητές, ως περίοδος εξεταστικής αλλά και εγγραφής των πρωτοετών, κι όμως βρίσκει πολλούς από αυτούς θετικούς και υποστηρικτικούς στην αγανάκτηση των εργαζομένων
για τις απαιτήσεις της Βουλής.
Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα μέχρι και την Κυριακή για αυτοαξιολόγηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στα θέματα προσωπικού. Υποστηρίζει ότι η υπερπληθώρα των εργαζομένων δυσχεραίνει την οικονομία της χώρας.
Στην συνάντηση που είχε σήμερα ο κύριος Αρβανιτόπουλος με τους Πρυτάνεις ειπώθηκε ότι σε αντίθεση με όσα υποστήριζε η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η αναλογία του προσωπικού σε σχέση με τους φοιτητές και τους καθηγητές είναι πολύ μικρότερη όσον αφορά τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, στα οποίο ο αριθμός φτάνει και στο 8 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ελλάδας. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι με την απόλυση των εργαζομένων τα Πανεπιστήμια θα υπολειτουργούν, ενώ παράλληλα το ΕΜΠ απείλησε με ‘λουκέτο’ αν ‘πειραχθεί έστω και ένας υπάλληλος’.Όμως, παρά τις κινητοποιήσεις, φαίνεται να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο για την πραγματοποίηση της αξιολόγησης.
Η τρόικα έρχεται σύντομα να ελέγξει τα απτά μέτρα τις Ελλάδας για την εξέλιξή της. Στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα το καλύτερο που μπορεί κανείς να κάνει είναι η αποφυγή των περιττών εξόδων για να κατοχυρώσει την επιβίωσή του. Η Εκπαίδευση όμως ως η κύρια πηγή της επιβίωσης με γνώσεις είναι άδικο να γκρεμίζεται σιγά σιγά στο όνομα της οποιασδήποτε άσκησης πολιτικής. Οι τρεις παράγοντες που εδραιώνουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι οι φοιτητές, οι καθηγητές και η διοίκηση, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο. Ελπίζουμε σε μία ευνοϊκή κατάληξη της υπόθεσης. Αναμένουμε τη συνέχεια των γεγονότων μέσα στις επόμενες μέρες..
Δόμνα Λυρατζοπούλου fb.com/domnajoe
twitter.com/domnajoe
mail: domnajoe [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα