Πως να μπεις σε ρυθμό και να επανέλθεις στο πρόγραμμα της σχολής

Να και ένα θέμα που όλοι οι παλιοί φοιτητές λίγο πολύ έχουμε περάσει. Θέλοντας και μη όταν πηγαίνεις φοιτητής σε μια πόλη, πόσο μάλλον όταν δεν είναι η δική σου, αρχίζεις και κάνεις παρέα με όλη τη σχολή, να πηγαίνεις σε ξέφρενα πάρτι και χορούς. Ξέρω πολύ καλά πως είναι αυτή η κατάσταση, γιατί και εγώ έφτασα 6ο έτος για να σοβαρευτώ και να σταματήσω τα ξενύχτια και τις ατελείωτες εξόδους. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, θα είχα κάνει ένα καλύτερο πρόγραμμα και θα ήμουν τώρα πτυχιούχος , έχοντας περάσει μια εξίσου απίστευτη φοιτητική ζωή.
Φτάνεις λοιπόν στο σημείο που χρωστάς ίσως και
παραπάνω μαθήματα από ότι έχει η σχολή, γιατί με το χάος που επικρατεί στο κεφάλι σου, δεν ξέρεις ποιόν να προσλάβεις να σε βοηθήσει. Αρχικά, ξέρω πόσο δύσκολο είναι αλλά πραγματικά πρέπει να βάλεις ένα στόχο και να τον επιτεύξεις, γιατί αλλιώς θα καταλήξεις να ζητάς σημειώσεις από την 40αρα συμφοιτήτρια που έχει πάρει άλλα 4 πτυχία από άλλες ειδικότητες. Πρώτο βήμα είναι να περιορίσεις τις εξόδους σου και να μην πηγαίνεις σε ότι εκδήλωση και πρόσκληση κυκλοφορεί στην πόλη. Δεν είναι και ότι καλύτερο να μένεις Σάββατο βράδυ μέσα αλλά πρέπει να το αντέξεις για ένα διάστημα.
Το επόμενο και σημαντικότερο βήμα είναι να κάνεις σωστό πρόγραμμα και διαχείριση του χρόνου διαβάσματος σου. Ξέρω ότι έχεις 20 μαθήματα και βάλε, αλλά με το να τα δώσεις όλα μαζί ούτε το ¼ δεν θα περάσεις. Διάλεξε ένα καλό αριθμό μαθημάτων που θέλεις να δώσεις και ξεκίνα να διαβάζεις. Με 2-3 επαναλήψεις και την αίσθηση στην αίθουσα ότι τα θέματα που λέει ο καθηγητής σου φαίνονται επιτέλους γνωστά, θα δεις πως θα σε βοηθήσουν να περνάς χωρίς άγχος μαθήματα που σε παίδευαν καιρό τώρα.
Μια ακόμη καλή συμβουλή είναι να πηγαίνεις στα μαθήματα. Ξέρω ότι είναι “décadence” να παρακολουθείς μαζί με όλα τα πρωτοετά στο πρώτο έδρανο και να κρατάς σημειώσεις , αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχεις άμεση σχέση με τον καθηγητή που δίνεις το μάθημα του(και κυρίως να τον ξέρεις και φατσικά). Στο μάθημα συγκρατείς αρκετά πράγματα και μαθαίνεις πιο εύκολα κάποια γεγονότα, έτσι όταν θα έρθει η ώρα του διαβάσματος θα σου είναι πολύ ευκολότερα και ίσως να πάρεις και κανένα βαθμό παραπάνω επειδή ο καθηγητής σε έβλεπε να πηγαίνεις και να ενδιαφέρεσαι για το μάθημά του.

Το σημαντικό είναι να έχεις θέληση και όραμα για να τελειώσεις τη σχολή σου όταν έχεις μείνει πίσω. Αυτό που είναι που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να γίνεις επιτυχημένος. Ποτέ δεν είναι αργά, ξεκίνα από σήμερα.
Δάφνη fb.com/dafnula.r
Keywords
Τυχαία Θέματα