Οι συμβουλές της Αναστασίας | vol. 2 : Tips για να ξεκινήσει καλά το εξάμηνο

Τέλος εξεταστικηςςςς…για όσους λοιπόν κατάφεραν και έφεραν εις περάς την αποστολή τους, ακλούθησε και η αυτό-υπόσχεση: «Από εδώ και πέρα σοβαρεύομαι. Σε αυτό το εξάμηνο θα παρακολουθώ όλες τις θεωρίες» …κλασική αντίδραση, η οποία διαρκεί το πολύ την 1η εβδομάδα .Ένα νέο εξάμηνο ξεκινάει και εμείς σαν σωστοί και πιστοί στο καθήκον φοιτητές αρπάζουμε την ευκαιρία και επιστρέφουμε όσο πιο ομαλά στο παλιό μας πρόγραμμα.
Η βιβλιοθήκη αδειάζει και γυρνάει στον παλιό άδειο χωρο .. γεματο ξεσκονισμένα πλέον βιβλία, οι καφετερίες και τα νυχτερινά μαγαζιά στήνουν χωρούςς και η πόλη θυμίζει ξανά φοιτητουπολη.
Μια έντονη αίσθηση ανακούφισης και γαλήνης πλημμυρίζει το “κατακερματισμένο” σώμα και ο κόσμος μας περιτριγυρίζεται από ύπνο, ύπνο και πάλι ύπνο…με μικρά διαλλείματα φυσικά!
Βεβαία υπάρχει κι εκείνο το κομμάτι στο όποιο μερικοί δεν έμειναν και πολύ ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους, κάτι το όποιο ίσως πρέπει να μας δραστηριοποιήσει λιγάκι. Φυσικά πρέπει να γίνει κοινώς αποδεκτό και το μέτρο δυσκολίας του εαρινού εξαμήνου καθώς περιβάλλεται από πιο εντόνους πειρασμούς εφόσον μπαίνει η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, η φύση οργιάζει κι εμείς σαν όντα της αντιδράμε ανάλογα στα “ερεθίσματα” της εποχής. «Η φύση μιλαει από μονή της δεν φταίμε εμείς»…απαράδεκτο να συνωμοτεί εναντίον μας!
Με όλους αυτούς του «πειρασμοεχθρούς»εκεί έξω εμείς πρέπει να μπούμε σε ένα πρόγραμμα. Βεβαία πρόγραμμα και φοιτητική ζωή δύσκολα πάνε μαζί αλλά η προσπάθεια μετράει…!
So let’s get straight to the business!
Πρώτα από όλα αναλογίζεσαι ποιος είναι ο στόχος σου και αφού έχεις καταλήξει κάπου τον γραφείς ή στο τοίχο καθώς χτυπάς το κεφάλι σου ή στο καθρέπτη όταν θαυμάζεις το είδωλο σου ή στο ταβάνι καθώς μιλάς μαζί του γενικότερα κάπου όπου να το βλέπεις κάθε μέρα. Με μεγάλα γράμματα λοιπόν και με όποιο χρώμα σου αρέσει (είτε από την αγαπημένη σου ομάδα είτε από το αγαπημένο χρώμα εσωρούχων κ.ο.κ) διατυπώνεις τον στόχο σου και προχωράς παρακάτω.
Έχοντας καταλήξει στο τι θες να κάνεις αυτό το εξάμηνο και έχοντας ενημερωθεί για το πρόγραμμα της σχολής κατανέμεις τον χρόνο σου ανάλογα και προχωρώντας κάνεις και τις ανάλογες περικοπές …στο διάβασμα πάντα φυσικά !
Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα ήταν σωτήριο όχι πάντα εφικτό βεβαία γι αυτό και όσο μπορείς και με υπεράνθρωπες προσπάθειες εγκαινίασε με την παρουσία σου τη σχολή όσο πιο συχνά μπορείς. Έτσι θα γλιτώσεις χρόνο από το διάβασμα και όλα θα είναι πιο κατανοητά …κάτι που ήδη γνωρίζεις ήδη αλλά είπαμε εστιάζεις στον στόχο σου.
Όσον αφόρα τις γνωστές «δημοσιές εμφανίσεις» μην τις περιορίσεις αλλά κάνε μια σωστή κατανομή ανάλογα με το φόρτο εργασίας και το πλήθος μαθημάτων της επόμενης μέρας, ώστε να μην επιβαρύνεις ούτε τον οργανισμό σου, ούτε τον χρόνο σου και έτσι οι καθηγητές και ''ο κυκλος σου'' δεν θα νιώθουν παραμελημένοι και θα θαυμάζουν την προσωπικότητα σου.
Τέλος και να μην επαναλαμβανόμαστε ύπνος, καλή διατροφή και λίγη άσκηση αξίζουν λίγο χώρο στο πρόγραμμα σου πρώτον γιατί έχουμε κι έναν οργανισμό που παραπονιέται συνεχεία και δεύτερον γιατί πλησιάζει καλοκαίρι και το σωματάκι μας απαιτεί την ανάλογη περιποίηση για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις στις ηλιόλουστες παραλίες της χωράς μας.
Λίγο απαλά όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και ο καθένας με τον τρόπο του θα περάσει το εξάμηνο πιο ξεκούραστα και οργανωμένα και ίσως η εξεταστικη του Ιουνίου να είναι λιγότερο βασανιστική.
ΥΓ « Το εαρινό εξάμηνο μπορεί να περιβάλλεται από πολλούς πειρασμούς και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ενδώσεις και στα ερεθίσματα της φύσης αλλά και ….της ΛΟΓΙΚΗΣ…!

Της Αναστασίας Λίλα
Keywords
Τυχαία Θέματα