Μακελιό στο Παρίσι | 11 νεκροί μετά από τρομοκρατική επίθεση σε περιοδικό [εικόνες]



Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση με πολλούς νεκρούς στα γραφεία εφημερίδας στην καρδιά του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο μαυροφορεμένοι άνδρες εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται το "Charlie Hebdo", στην καρδιά του Παρισιού, και άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ. Έντεκα άνθρωποι είναι νεκροί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "20 minutes", αφότου μπήκαν στο κτίριο της εφημερίδας, άγνωστοι έβαλαν φωτιά.

"Πριν από μισή ώρα δύο άνδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ
εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά", είπε ο μάρτυρας Μπενουά Μπρενζέ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο.

Πηγές της αστυνομίας του Παρισιού λένε ότι οι δέκα νεκροί βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν άρχισαν να πυροβολούν οι δράστες και ο ενδέκατος δέχτηκε πυρά ενώ ήταν έξω από το κτίριο της εφημερίδας. «Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε δημοσιογράφος της εφημερίδας

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης και έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Οπως είπε η επίθεση είναι τρομοκρατική και η Γαλλία είναι μία χώρα υπό απειλή. Επί τόπου βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα