Η μουσική σκοτώνει την πειρατεία!

Ήταν να μη γίνει η αρχή. Τον Ιούνιο του 1948 η Columbia Records κυκλοφόρησε τα πρώτα βινύλια, σηματοδοτόντας μια επανάσταση στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας!
Έκτοτε συναντήσαμε τη μουσική σε κασέτες, γίναμε φαν των CD, ενώ το 1996 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα MP3, που με την εξάπλωση του διαδικτύου το 1999 ξεκίνησαν να γίνονται η νέα απόλυτη μόδα!
Κάπως έτσι ξεκίνησε και το παράνομο downloading. Δημιουργήθηκε
μια υπηρεσία, ονόματι «Napster» που επέτρεπε στους χρήστες της να διακινούν μέσω διαδικτύου τα MP3 τους σε όλη την υφήλιο. Έτσι, μέσα σε λίγους μήνες έσκασε σαν βόμβα η «λατρεία» του παράνομου downloading, που επέτρεπε στους χρήστες να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στη μουσική, δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν για να αγοράζουν δίσκους.
Φτάνοντας στο σήμερα, και μετά από αμέτρητες προσπάθειες των δισκογραφικών εταιριών να καταπολεμήσουν την πειρατεία στη μουσική με νομικές διαδικασίες, συναντάμε πλέον τη νέα μόδα, τους Online Media Players! Το δημοφιλές πρόγραμμα-υπηρεσία του Napster επέστρεψε, νόμιμα πλέον, και προσφέρει έναντι χρηματικού αντιτίμου, μια πάρα πολύ μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη. Η εμφάνιση του Napster στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2013, σηματοδότησε μια νέα εποχή στη ψηφιακή μουσική βιομηχανία, ενώ αργότερα τον Σεπτέμβριο ακολούθησε και το πολύ γνωστό στο εξωτερικό «Spotify».
Ο καθένας μας πλέον μπορεί να απολαμβάνει την αγαπημένη του μουσική σε υψηλή ποιότητα, πληρώνοντας ένα χρηματικό ποσό κάθε μήνα (υπάρχει και δωρεάν πακέτο με διαφημίσεις), όπου και αν βρίσκεται, μέσω του υπολογιστή, του iPhone, iPad, iPod Touch, Android Smartphones και Tablets, έχοντας πρόσβαση σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως, είτε online είτε offline! Ακόμα, οι μουσικές ομάδες του Napster και του Spotify, σας προτείνουν μέσα από λίστες αναπαραγωγής (Playlists) τα πιο ιδανικά κομμάτια για κάθε περίσταση. Πως θα σας φαινόταν αν βρίσκατε έτοιμη μια playlist με τα καλύτερα τραγούδια που θα μπορούσαν να ντύσουν μουσικά την εκδρομή σας;

του Γιάννη Αμανατίδη
Keywords
Τυχαία Θέματα