Φοιτητικό Οδηγός επιστροφής στο πατρικό σπίτι

Για τους περισσότερους φοιτητές, αν όχι για όλους μας, δυστυχώς, υπάρχει εκείνη η στιγμή στη ζωή μας που είτε έχουμε ολοκληρώσει τις σπουδές μας είτε όχι, για λόγους οικονομικούς κυρίως, επιστρέφουμε στο αγαπημένο μεν καθόλου επιθυμητό δε πατρικό μας σπίτι. Και λέω καθόλου επιθυμητό καθώς μετά από χρόνια ελευθερίας, ανεξαρτησίας και αυτονομίας παθαίνεις déjà vu και ξαναζείς την εφηβεία σου, με την ελληνίδα μάνα να χαίρεται που έχει το παιδί κοντά της αλλά ταυτόχρονα να το αναγκάζει να τηρεί τους κανόνες του σπιτιού όπως παλιά. Και πριν απογοητευτείτε και πανικοβληθείτε θα προσπαθήσουμε να δούμε

τα θετικά αυτής της αλλαγής.

Πρώτα από όλα, οικονομία. Δεν υπάρχει πλέον η έγνοια του ρεύματος, των κοινόχρηστων, της θέρμανσης, των λογαριασμών γενικότερα του φοιτητικού σας σπιτιού που επιβάρυναν τρομερά την οικογένεια. Κάτι που μπορεί να αποβεί ωφέλιμο για σας ταυτόχρονα με τη συνεισφορά στις υποχρεώσεις του πατρικού σπιτιού καθώς και εξωτερικών δουλειών. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρήματα καθώς ο κάθε γονιός θα σας επιβραβεύσει για την προσφορά σας για βοήθεια.. έτσι και αποταμίευση μπορείτε να κάνετε για κάποιο μεταπτυχιακό ή μια αγορά που θέλατε (πχ το δικό σας αμάξι που πάντα ονειρευόσασταν).

Αν βέβαια δεν είστε και πολύ φανατικοί με τις δουλειές στο σπίτι και πάντα τις βλέπατε ως μια αγγαρεία, τότε θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολύτιμο χρόνο κερδίζετε αφού πλέον δεν αναλώστε στο μαγείρεμα, καθάρισμα, σιδέρωμα και άλλα τόσα..Χρόνο που μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, σε γυμναστήριο, σε χορό ή σε ό,τι άλλο σας αρέσει να κάνετε.

Το σημαντικότερο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι πως δε είστε μόνοι σας. Σκεφτείτε μόνο την ημέρα των βάσεων πόσο είχατε στεναχωρηθεί που ο καλύτερός σας φίλος ή η κολλητή σας πέρασε σε μια πόλη μακριά από εσάς και δε θα μπορούσατε να ζήσετε τη φοιτητική εμπειρία μαζί. Τώρα που οι περισσότεροι επιστρέφουν, θα μπορείτε να διαθέσετε ώρες με την παρέα σας στον τόπο που γνωριστήκατε, που πήγατε σχολείο, που καταστρώνατε σχέδια, που κάνατε όλες αυτές τις τρέλες ως έφηβοι.

Και αν είστε βρίσκεστε ακόμη σε άρνηση, σκεφτείτε πως η μανούλα είναι η μόνη που μπορεί να βρει μια λύση για όλα. Η μαμά είναι αυτή που θα σας φροντίσει αν αρρωστήσετε, θα είναι εκεί με το φαγητό έτοιμο όταν επιστρέψετε στο σπίτι, θα είναι εκεί να σας ακούσει αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, θα είναι εκεί για σας.

ΥΓ. ‘Ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έστω και για λίγο.’

Λένια Μπουντουλούλη fb.com/lenia.boudoulouli
leniaboudoulouli [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα