5 δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο του φοιτητή

Η φοιτητική ζωή περιλαμβάνει πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο, ο οποίος συνήθως σπαταλάτε σε ατελείωτους καφέδες και ξενύχτια. Δεν λέω είναι ωραίο να περνάς χρόνο με την παρέα ή να διασκεδάζεις σε κλαμπάκια, κουτούκια και κάθε λογής ξενυχτάδικα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά η φοιτητική ζωή. Είναι όλα αυτά που θα δεις, θα ανακαλύψεις και μάθεις και πιθανότατα δεν θα έχεις την ευκαιρία στο μέλλον. Ποια είναι αυτά; Παρακάτω είναι μερικά απ’ αυτά.

Μάθε ή τελείωσε μια ξένη γλώσσα.
Τώρα είναι ευκαιρία να μάθεις μια δεύτερη ξένη γλώσσα ή να τελειώσεις μια άλλη (όπως τα αγγλικά που έφτασες μέχρι το Lower).
Ψέξε και βρες το φροντιστήριο (τα περισσότερα έχουν προγράμματα ειδικά για φοιτητές) ή το ιδιαίτερο που σου ταιριάζει και ξεκίνα!

Ξεκίνα την άθληση.
Μετά τη καθιστική ζωή που έκανες στις πανελλήνιες ή τις κραιπάλες των προηγούμενων ετών, ήρθε η ώρα να ξεσκουριάσεις. Οι εναλλακτικές πολλές, από γυμναστήρια, αθλητικές ομάδες, κολυμβητήρια μέχρι και να κάνεις μόνος σου γυμναστική. Ρώτα ση σχολή σου τι αθλητικές εγκαταστάσεις διαθέτει, οι περισσότερες έχουν.

Πολιτιστικές ομάδες.
Όλα τα πανεπιστήμια διαθέτουν Πολιτισμικές ομάδες φοιτητών. Μέσα από κει μπορείς να επιλέξεις μια μικρότερη ομάδα σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα σου, όπως θέατρο, κινηματογράφος, φωτογραφία, λογοτεχνία, εικαστικά, μοντέρνοι-παραδοσιακοί χοροί κτλ. Είναι επίσης ευκαιρία για νέες γνωριμίες.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Υπάρχουν πολλές! Αν σε ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος και η διάσωση των προστατευόμενων ειδών τότε σου ταιριάζει. Θα βοηθήσεις στη συνέχιση του έργου που κάνουν είτε με τη προώθηση του έργου που κάνουν είτε προσφέροντας εργασία.

Εμπλούτισε τις εμπειρίες σου – άνοιξε το μυαλό σου.
Διάβασε βιβλία, δες ταινίες, πήγαινε να δεις μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση, άκου ένα άλλο είδος μουσικής-προβληματίσου! Τώρα είναι η ευκαιρία να αναπτύξεις τον εαυτό σου! Ανακάλυψε τι σου αρέσει και τι σου ταιριάζει και ακολούθησε το!

Άννα Χριστοδουλάκη
Keywords
Τυχαία Θέματα