Φοιτητικές συνταγές | Πως να μαγειρέψεις μπριζόλες

Αν δεν είσαι χορτοφάγος, αγαπάς τις μπριζόλες. Basic και λατρεμένο γεύμα που μπορείτε να παραλλάξετε κάνοντάς το πιο ζουμερό και λαχταριστό.

Υλικά 4 Μέτριες Μπριζόλες 1 Ντομάτα (Ψιλοκομμένη) 1 Πιπεριά (Ψιλοκομμένη) 4 Μεγάλες Πατάτες 2 Σκελίδες Σκόρδο Ελαιόλαδο Ρίγανη Μουστάρδα Λεμόνι Αλάτι Πιπέρι, κόκκους ροζ πιπεριού (αν θέλετε)
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο ταψί όπου τις αλατοπιπερώνουμε. Στην συνέχεια φτιάχνουμε το μείγμα της μαρινάδας σε ένα φλιτζάνι:
αναμιγνύουμε 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 πρέζες ρίγανη, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ελάχιστο λεμόνι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί. Έπειτα περιχύνουμε το μείγμα στις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές και τις αλείφουμε. Αφήνουμε για 15’ λεπτά στο ψυγείο να δέσει.

Ήρθε η ώρα να ψιλοκόψουμε τα λαχανικά μας (Πατάτες , Ντομάτες, Πιπεριές, Σκόρδο) σε ροδέλες η σε κύβους και μόλις τα 15’ λεπτά περάσουν τότε τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τις μπριζόλες.

Σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180ο) βάζουμε μέσα το ταψί και ψήνουμε το φαγητό μας για 1 ώρα και κάτι, ώσπου δηλαδή και από τις 2 πλευρές να ψηθεί το κρέας μας.

Tip: Για να κάνουμε πιο πικάντική τη συνταγή, μπορούμε λίγο πριν το φαγητό μας βγει από τον φούρνο να βγάλουμε το ταψί να ρίξουμε τριμμένη φέτα και να ξαναψήσουμε για 10 λεπτά.

Καλή σας Όρεξη!

Αγαμέμνονας Παπακωστόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα