Φοιτητικές Συνταγές | Πως να φτιάξετε cheesecake

Άνοιξη μπήκε, έστω και αν δε φαίνεται από τον καιρό, αλλά μην ανησυχείτε έρχονται καλύτερες μέρες… ετοιμάστε λουλουδάτο μπαλκόνι με ωραία παρέα, καλό καφέ και πάμε για εύκολο cheesecake που γίνεται σε 15 λεπτάκια… μπορείτε να το φτιάξετε όόόόλοι!
Υλικά

Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη Για την κρέμα 600 γραμμάρια τυρί κρέμα (3 συσκευασίες Φιλαδέλφεια) 250 ml κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές ζάχαρη άχνηΓια την επικάλυψη Μαρμελάδα της προτίμησης σας! (εγώ επέλεξα
βύσσινο γιατί είναι μια γλυκόπικρη γεύση που ταιριάζει πολύ με το τυρί κρέμα)Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη βάση! Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή μην καεί! Βάζουμε και τη μαργαρίνη στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψάκι περίπου 26 εκατοστών και πιέζουμε μ ένα κουτάλι απλώνοντας. Σ’ αυτό μπορεί να μας βοηθήσει και ένα ποτήρι πιέζοντας τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη βάση του ποτηριού. Η βάση έτοιμη, τόσο απλά. Την αφήνουμε για λίγο και πάμε για την κρέμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε αρχικά με το μίξερ. Μετά από ένα λεπτάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος σταδιακά χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να τελειώσει. Συνολικά η κρέμα χρειάζεται να χτυπηθεί περίπου για 5 λεπτά ακόμη από τη στιγμή που θα ρίξουμε όλη την κρέμα γάλακτος. Και η κρέμα είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στη βάση και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο χωρίς να έχουμε βάλει τη μαρμελάδα. Τη μαρμελάδα θα τη βάλουμε, πριν σερβίρουμε το γλυκό σε κομμάτια. Κι αυτό γιατί το ψυγείο αν δεν είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία, θα δημιουργήσει στην μαρμελάδα επάνω μικρά κρυσταλλάκια ζάχαρης πράγμα που δε θέλουμε… από το να αναρωτιόμαστε για τη θερμοκρασία του ψυγείου μας, βάζουμε τη μαρμελάδα τελευταία στιγμή! Το cheesecake είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση και καλό ανοιξιάτικο Μάρτη!

Εναλλακτικό Σερβίρισμα:
Αντί να κάνετε το cheesecake σας σε ταψί, προτιμήστε βαζάκια. Θα βγάλετε έτσι περίπου 6 ατομικές μερίδες.

της Ευριδίκης Παπαχρήστου

Keywords
Αναζητήσεις
σοκολατένιο κέικ με κρέμα cheesecake και oreo
Τυχαία Θέματα