5+1 Social Media fails που πρέπει να αποφύγεις

Είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, μας συνδέουν με τους φίλους μας, μας φέρνουν κοντά σε trends και ενδιαφέρουσες ειδήσεις, πολλές φορές έχουν τη δύναμη να ξεκινήσουν ακόμη και μαζικά κινήματα. Τόσα ενδιαφέροντα πράγματα μπορείς να κάνεις στα social media παιδάκι μου. Κι εσύ επιλέγεις απλά να ντροπιάζεσαι;

Παρακάτω είναι μερικά από τα βασικότερα social media fails

Duckface: Αν δεν είσαι 12χρονη

μαθήτρια που μόλις ανακάλυψε το ίντερνετ μαζί με το περιεχόμενο του βρακιού της, δεν έχεις καμιά δικαιολογία να ποζάρεις κατά αυτόν τον τρόπο. Ποτέ δεν το κατάλαβα το duckface… ότι τι; Δείχνουν πιο juicy τα χείλια σου; Φαίνεσαι χαριτωμένη; Σέξι; Όμορφη; Τίποτα από αυτά δε συμβαίνει, οι άντρες νομίζουν απλά ότι είσαι χαζογκόμενα, οι λυκοφίλες σου βρίσκουν ευκαιρία να σε θάψουν πίσω από την πλάτη σου αφού αφήσουν comment «γλυκούλα μουυυυυ». Καλά δεν το συζητώ να είσαι αγόρι και να το κάνεις. Απλά όχι!

Selfie: Στήθηκες, έκανες κανα-δυο πόζες, βρήκες μια που σου αρέσει, πήρες το κινητό με αργές κινήσεις να μη χαλάσει η φάτσα, τράβηξες τον εαυτό σου και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες είναι να ανεβάσεις αυτό το αριστούργημα στο instagram. Πιο lame παθαίνεις ηλεκτροσόκ από πιστολάκι στην μπανιέρα. Η αυταρέσκεια δεν είναι cool. Επίσης, το πλακάκι του μπάνιου δεν κάνει ατμόσφαιρα. Και στην τελική, αυτά που κάνουμε στο μπάνιο μας είναι ιερά. Με είδες εμένα ποτέ να σνιφάρω πορδές την ώρα του μαθήματος;

Status και τραγούδια όλο νόημα που τα ποστάρεις για ένα συγκεκριμένο «εχθρό». Μπράβο, ναι, του έκανες τη μούρη κρέας! Αν έχεις τα κότσια σήκωσε ένα τηλέφωνο, κανόνισε ένα ραντεβού να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Χέστη! Ε Χέστη! Τι μας νοιάζουν εμάς τους υπόλοιπους 423 φίλους σου τα ψυχολογικά σου; Το ίδιο και με τα #amentiota. Μην απορείς μετά γιατί δεν παίρνεις RTs, καημένε!

Αναπαραγωγή Hoaxes: Και, καλά, κάποιος διεστραμμένος ιντερνετάκιας ψαράς βρήκε τρόπο να βγάζει λεφτά με likes και clicks. Εσύ, μορφωμένος άνθρωπος, φοιτητής πράμα, πώς είναι δυνατόν να ανοίξεις λινκ που γράφει «ΣΟΚ! Δε θα πιστέψεις τι βρήκαν στον κώλο αυτού του χιμπατζή». Χιμπατζή!

Πέσιμο σε celebrities: Επειδή λες «καλημέρα Νίκο» στο twitter account του Χατζηνικολάου, δε σημαίνει ότι είστε φιλαράκια. Ούτε θα γίνετε. Ούτε τα RTs και τα FF βοηθάνε. Εξακολουθεί να αγνοεί την ύπαρξή σου και να κοιτάζει τη δουλειά του. Get a life καλύτερα.

*someone* is typing: Ελπίζω να το πήρες χαμπάρι ότι πλέον στο facebook, στο viber και σε άλλα chat την ώρα που κάποιος πληκτρολογεί κάτι, ο συνομιλητής του το βλέπει. Που σημαίνει ότι αν δεν έχεις αποφασίσει τι θα πεις, ή αν προσπαθείς να το στρογγυλέψεις ή αν απλά κομπλάρεις και γράφεις-σβήνεις, ο άλλος ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ! Συγκεντρώσου, λοιπόν, ξεφορτώσου τις δεύτερες σκέψεις ή, αν δεν το έχεις, άνοιξε ένα πρόχειρο έγγραφο και κάνε copy paste την τελική σου φράση.

Και μερικά στα γρήγορα:

Δεν πατάμε Like στον εαυτό μας. Φτάνει που την πόσταρες την κοτσάνα σου, με το like επιβαρύνεις τη θέση σου. Δεν αλλάζουμε profile pic κάθε δεύτερη μέρα. Εκτός κι αν μετρά ως προϋπηρεσία στα Καλλιστεία ανασφάλειας. Δεν κάνουμε κοινό προφίλ με κανέναν! Εκτός κι αν είμαστε σιαμαίοι. Και πάλι παίζεται. Δεν κάνουμε Poke. Ενεργοποιούμε το εργαλείο που μας αφήνει να εγκρίνουμε τα Tags πριν βγουν στον τοίχο μας. Δεν βγάζουμε στη φόρα προσωπικά μηνύματα. Είναι κατινιά!
Σταμάτα να ξεφτιλίζεσαι στα social media

του Ορέστη Μπότσαρη
obotsaris (papaki) mailbox.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα