Φλερτ | Όταν τα ραβασάκια έγιναν εφαρμογές στο κινητό

Του Ευθύμη Κάλφα
Facebook: efthimis kalfas
Twitter: efth_kalf
Instagram: efth_kalf

Στην αρχή ήταν τα ραβασάκια στο σχολείο. Μετά ήρθαν τα τηλέφωνα στο σπίτι που έτρεμες να μην το σηκώσει ο μπαμπάς γιατί δε θα ήξερες τι να πεις. Ύστερα πήρες το πρώτο κινητό και είχες κάρτα μόνο για αναπάντητη. Στη συνέχεια αγόραζες κάρτα και τότε άρχισαν τα sms με τα στιχάκια. Σκεπαζόσουν κάτω από το πάπλωμα, γιατί η οθόνη του πρώτου κινητού σου ήταν σαν τον πέτρινο φάρο στο Καστρί και έγραφες μηνύματα τα οποία ξεκινούσαν με ένα ξερό “Γεια” και
έκλειναν με το “Αύριο στο σχολείο θα σου πω καλημέρα”.

Και τα χρόνια περάσαν και η τεχνολογία εξελίχθηκε και εσύ συνεχίζεις να φλερτάρεις αλλά με διαφορετικό και σίγουρα πιο ασφαλή τρόπο. Γιατί από την παιδική αθωότητα και το “all in” στο γκομενάκι κατήντησες στην ενηλικιωμένη ανασφάλεια σου και το “εγώ είμαι πάσο”. Σταμάτησες να φλερτάρεις, φοβάσαι να εκδηλωθείς από κοντά αλλά η μαγκιά σου ξεχειλίζει πίσω από την οθόνη. Η συμβουλή των φίλων σου μετατράπηκε σε application που τα αγοράζεις από καταστήματα ηλεκτρονικά και η χυλόπιτα που μπορεί να σε ταΐσουν είναι πιο νόστιμη από το κινητό παρά από κοντά.

Καλώς ή κακώς, έτσι πλέον φλερτάρει ο κόσμος:

Tinder: Συνδέεται με το προσωπικό λογαριασμό σου στο facebook και χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες που έχεις στο προφίλ σου. Εδώ θα βρεις ενδιαφέροντες ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου. Αν μέσα από το προφίλ που θα δεις, καταλάβεις ότι ταιριάζουν στα γούστα σου τότε πατάς like στο προφίλ και περιμένεις. Αν η άλλη πλευρά απαντήσει με like στο προφίλ σου τότε έχουμε το λεγόμενο “It’s a Match” και από εκεί ξεκινάς προσωπική συζήτηση, την οποία τη βλέπεις μόνο εσύ και το άτομο που σε ενδιαφέρει. Αν όλα πάνε καλά προχωράς στο επόμενο βήμα που λέγεται…ραντεβού.

Badoo: Το Badoo είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις πάνω από 200 εκατομμύρια άτομα. Είναι το καλύτερο μέρος για να συνομιλήσεις, να κάνεις γνωριμίες και να μοιραστείς τα ενδιαφέροντά σου και το οποίο είναι φτιαγμένο 100% με βάση τη τοποθεσία σου.

Brenda: Η..Μπρέντα είναι η πιο διάσημη εφαρμογή φλερτ για ομοφυλόφιλες γυναίκες. Φτιάχνοντας το προφίλ σου μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε φωτογραφία πιστεύεις ότι σε αντιπροσωπεύει ενώ ταυτόχρονα μπορείς να δεις ποιος βλέπει το προφίλ σου. Η Μπρέντα σου παράσχει επιπλέον προστασία με 4ψήφιο προσωπικό κωδικό και σου δίνει τη δυνατότητα να κλειδώνεις και τη φωτό προφίλ σου ώστε να έχεις τον απόλυτο έλεγχο για το ποιος σε βλέπει εκεί μέσα.

Waplog: Το Waplog είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο με εκατομμύρια μέλη από κάθε χώρα. Κάνεις την εγγραφή σου σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα και μπορείς να συνδεθείς με τους λογαριασμούς σου στο Facebook, Google, Yahoo ή Twitter. Εδώ μιλάς ζωντανά και βρίσκεις ανθρώπους σε κοντινή απόσταση από την πόλη και τη χώρα στην οποία βρίσκεσαι ενώ νιώθεις και ασφαλής αφού μπορείς να ορίσεις τις ρυθμίσεις απορρήτου έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να σ’ ενοχλεί.

Grindr: Εδώ θα μπουν ομοφυλόφιλοι άντρες για να βρουν το άλλο τους μισό. Η εφαρμογή αυτή δείχνει ενεργούς χρήστες σε απόσταση αναπνοής από εσένα, αφού μετράει μέχρι και πόσα βήματα απόσταση απέχει από εσένα το προφίλ που επισκέπτεσαι. Χρειάζεται να βάλεις μια φωτογραφία σου, ύψος, βάρος και ένα ψευδώνυμο. Μετά, θα έρθουν όλα από μόνα τους.


Σε έναν κόσμο γεμάτο τεχνολογία θα ήταν σίγουρα παράξενο το να μη χρησιμοποιηθεί αυτή και σε θέματα σχέσεων. Το ζήτημα είναι κατά πόσο επαναπαύεσαι στην ευκολία των παραπάνω εφαρμογών και τι πραγματικά πρόκειται να κάνεις αν ξαφνικά μείνεις από… μπαταρία!

Keywords
Αναζητήσεις
ραβασακια για flert, εφαρμογες γνωριμιων με αποσταση
Τυχαία Θέματα