Ευρωπαϊκή Hμέρα Γλωσσών

Το Goethe-Institut Thessaloniki ανοίγει τις πόρτες του και γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Καθηγητές του Goethe-Institut θα παρουσιάσουν το πρωί ένα πλούσιο πρόγραμμα για τα σχολεία που θα επισκεφθούν τους χώρους του με διάφορες δραστηριότητες... Παιχνίδια με νερόμπαλες και αλεξίπτωτο, δημιουργία κονκάρδων, δημιουργία μικρού λεξικού, μεταμφιέσεις, παιχνίδια με διάφορες γλώσσες, μουσική, χορός με γερμανικά τραγούδια και πολλά άλλα…

Το απόγευμα το σκηνικό θα είναι θεατρικό.

Στις 18.00 θα ξεκινήσει μία μεγάλη ανοιχτή γιορτή, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί και θεατρική παράσταση (19.00) για την ιστορία της Βίλας Μπιάνκα από μαθητές του 5ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει και την επανέναρξη του προγράμματος «Γερμανικά σε κίνηση» για τη νέα σχολική χρονιά. Τα Γερμανικά ταξιδεύουν και πάλι με το Glossomobil, ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και φυσικά με ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό το Glossomobil υπόσχεται αποκλειστικά ευχάριστες εμπειρίες σε γερμανικό φόντο.

Στο πλαίσιο της γιορτής που διοργανώνει το Goethe-Institut στον προαύλιο χώρο του, επισκεφθείτε «τη γωνιά της EUNIC» (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.), και μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες των μελών της στη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, 10.00 - 13.30 και 18.00 - 21.00
Goethe-Institut Thessaloniki, Βασ. Όλγας 66

Περισσότερες Πληροφορίες για την εκδήλωση:

Τηλ. 2310 889610

Email: [email protected]

* Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα „Γερμανικά σε Κίνηση“ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.goethe.de/ins/gr/lp/prj/dib/elindex.htm

Keywords
Τυχαία Θέματα