Έκτακτο | Φωτιά σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες ανοιχτά της Κέρκυρας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού «Norman Atlantic», ενώ αυτό έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών.Γύρω του βρίσκονται επτά παραπλέοντα σκάφη, τα οποία συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης, όπου συμμετέχουν επίσης πέντε ελικόπτερα και ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εν πλω βρίσκεται πυροσβεστικό σκάφος από την Ηγουμενίτσα, ενώ επίσης, συνδρομή παρέχει και η ιταλική ακτοφυλακή, με δύο εναέρια και δύο πλωτά μέσα. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντολή να συνδράμει έλαβε και η φρεγάτα «Ναβαρίνο».
Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Νorman Αtlantic επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση.
Στον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και παρακολουθεί από κοντά την όλη την επιχείρηση, ενώ για το θέμα ενημερώνεται διαρκώς και ο πρωθυπουργός.
Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα, 125 φορτηγά, 3 λεωφορεία 84 IX, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.

Keywords
Τυχαία Θέματα