4 ξένες σειρές που κανείς δε σου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να τις έχεις δει

Δεν ξέρεις τι να κάνεις με την ζωή σου μέχρι να αρχίσει ξανά το Game of Thrones; Το American Horror Story σε έχει κουράσει επειδή επαναλαμβάνεται; Τελείωσε το Breaking Bad και τώρα και το Sons of Anarchy και ακόμα δεν έχει βγει κάποια must σειρά που βλέπουν 9 στους 10 φίλους σου; Και,
κυρίως, είναι Χριστούγεννα και δεν έχεις την παραμικρή όρεξη να ανοίξεις όλα τα βιβλία που κουβάλησες μαζί σου; Είμαι εδώ για να σου προτείνω τέσσερις φοβερές, κλασικές σειρές για να περάσεις την ώρα σου, να γλυτώσεις από τα οικογενειακά τραπέζια και να αναλογιστείς το νόημα της ζωής. BUFFY THE VAMPIRE SLAYERΘεωρητικά απλή έφηβη είναι η εκλεκτή να προστατεύσει τον κόσμο από βρυκόλακες, δαίμονες και τις δυνάμεις του σκότους. Μαζί με τους φίλους της βρίσκουν κάθε βδομάδα νέους τρόπους να μείνουν ζωντανοί—και μετά να κάνουν κάτι με τις ζωές τους. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την Μπάφι. Είναι σειρά δράσης; Κωμωδία; Μεταφυσική αλληγορία για τις φρίκες της εφηβείας και της αρχής της ενηλικίωσης; Ίσως όλα μαζί. Το σίγουρο είναι πως θεωρείται δίκαια η πιο εμβληματική σειρά των 90s και έθεσε τις βάσεις για τις περισσότερες σειρές του είδους που ακολούθησαν. Επίσης, είναι ένας υπέροχος λόγος να δεις την Άλισον Χάνιγκαν να γ#μάει και να δέρνει, προτού την πάρει το How I met your mother και την καταντήσει κομμάτι των σκηνικών.

SIX FEET UNDERΥπήρχε κάποτε μια εποχή που το HBO δεν έβγαζε τα λεφτά του με βυζιά και σπαθιά και μια μεσαιωνική ιστορία με ολοένα και λιγότερη συνοχή και ποιότητα, αλλά με εσωτερικές διαμάχες, πολλά ψυχολογικά προβλήματα και μια οικογένεια που είχε γραφείο κηδειών. Ναι, εντάξει, βυζιά είχε και τότε, για το HBO μιλάμε. Αλλά το Six Feet Under είναι ίσως η πιο περίεργη δραματική σειρά που έχει φτιαχτεί ποτέ. Όλοι οι χαρακτήρες, από την έφηβη κόρη μέχρι την μεσήλικη καθωσπρέπει μητέρα, ψάχνουν να βρουν νόημα στην ζωή τους μέσα σ’ ένα σπίτι που καθημερινά τους υπενθυμίζει πως η ζωή τελειώνει – ενίοτε ξαφνικά – και όλοι είμαστε αναλώσιμοι, και μαζί τους ψάχνεις κι εσύ.Έξτρα πόντοι πόνου αν πραγματικά δεν έχεις όρεξη να δεις τους δικούς σου αυτά τα Χριστούγεννα. ΜΗΝ προσπαθήσεις να αναπαραστήσεις τις σκηνές των οικογενειακών τραπεζιών που θα δεις στη σειρά, οι γονείς σου λογικά θα πάθουν καρδιακό ή/και θα σε αποκληρώσουν.

TWIN PEAKSΠοιος σκότωσε την Λώρα Πάλμερ; Αυτή είναι μια σειρά του Ντέιβιντ Λιντς, κι αν έχεις δει έστω και μία ταινία του, ξέρεις πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσεις την πιο συμβατική ιστορία στον κόσμο. Μέσα σε μόλις λίγα επεισόδια, το γεμάτο μυστικά χωριό αποκτά ζωή και σε τραβάει στο σύμπαν του. Είναι η απόλυτη αποδόμηση της φαντασιακής αμερικανικής επαρχίας, της άψογης ζωής που δεν θες να ξέρεις τι δαίμονες παραμονεύουν στις σκιές. Ίσως το Twin Peaks να μην έχει γεράσει τόσο καλά. Ίσως έχει αρκετά προβλήματα, που εν τέλει έκαναν τον κόσμο να σταματήσει να βλέπει και το κανάλι να το παρατήσει. Αλλά κανείς δεν αρνείται πως ήταν η αρχή μιας χρυσής εποχής για την τηλεόραση, και η επιρροή του είναι εμφανής μέχρι και σήμερα, με σειράρες όπως το True Detective. Και το 2016, 25 χρόνια μετά, το Twin Peaks επιστρέφει για άλλη μία σεζόν για να θυμίσει σε όλους πως δεν έχει κατεβεί από τον θρόνο του.

ARRESTED DEVELOPMENTΆλλη μια σειρά που κόπηκε πριν την ώρα της, και επέστρεψε αρκετά χρόνια μετά για ένα encore, το Arrested Development θα σε κάνει να θες να το ξαναδείς, γιατί λογικά έχασες τα μισά αστεία γελώντας με τα προηγούμενα. Η ατάκα πάνω στην ατάκα και ίσως το πιο παρανοϊκό, αχώνευτο καστ που έχει υπάρξει ποτέ σε κωμωδία συνθέτουν την πάμπλουτη οικογένεια Μπλουθ, που έχασε τα πάντα, και του ενός φιλότιμου γιου που προσπαθεί να τους μαντρώσει. Επίσης άλλη μια σειρά που άνοιξε νέους ορίζοντες, παρατώντας το κλασικό πολυκάμερο, αυτοτελές φορμάτ που χρησιμοποιούσαν πάνω-κάτω οι περισσότερες κωμωδίες, και γράφοντας αστεία που επανέρχονταν ξανά και ξανά, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, μια πρακτική που ακολούθησε μετά σε εξαντλητικό βαθμό το How I met your mother. Ορκίζομαι, είναι πολύ καλύτερο από το How I met your mother.

Ted fb.com/theodiakos
twitter.com/orf_eas
Keywords
Αναζητήσεις
η πιο τσοντα σειρα που εχει βγει, οι πιο τσοντες σειρες
Τυχαία Θέματα