ΕΚΠΑ | Μπαίνει εισαγγελέας στο Καποδιστριακό

Καζάνι που βράζει θυμίζει για ακόμη μια φορά ο τομέας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με υπαλλήλους του ΕΚΠΑ και φοιτητές να βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τις πρυτανικές αρχές για το ζήτημα της φύλαξης των κτιρίων του Πανεπιστημίου.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της διατάραξη λειτουργίας πανεπιστημιακού ιδρύματος με αποτέλεσμα
ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Ο κ. Φορτσάκης δέχεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταστροφές και δεν ζητά την επέμβαση της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι το Πανεπιστήμιο λειτούργησε σήμερα κανονικά όμως κάνει λόγο για είσοδο ατόμων (διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητών κτλ) στους χώρους του πανεπιστημίου, υποστηρίζοντας ότι αυτό δυσχεραίνει τη λειτουργία του ιδρύματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, Ζαχαρίας Τριγάζης κατήγγειλε ότι επί μια εβδομάδα το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου ήταν κλειδωμένο και ο περιβάλλον χώρος ήταν υπό την εποπτεία όπως είπε «των δυνάμεων καταστολής».
Keywords
Τυχαία Θέματα