Δυο νέες άγνωστες σελίδες του «Μικρού Πρίγκιπα» έρχονται στο φως

Πριν από μερικές ημέρες το Associated Press μετέδωσε την είδηση πως ανακαλύφθηκαν δυο σελίδες στα χέρια ενός ιδιώτη δίνοντας μια συναρπαστική πτυχή στην ιστορία του βιβλίου.

Τα ιδιόχειρα του Antoine de Saint-Exupery είναι αυθεντικά καθώς φέρουν το χαρακτηριστικό υδατογράφημα και την υπογραφή του συγγραφέα.

Η πρώτη σελίδα περιλαμβάνει ένα κείμενο το οποίο είναι γνωστό καθώς έχει δημοσιευθεί στο βιβλίο, όμως το κείμενο της δεύτερης σελίδας αποτελεί τη συνέχεια της ιστορίας.

Από
την έκδοση του το 1943 και μετά από 140 εκατομμύρια αντίτυπα και πολλαπλά εκατομμύρια αναγνώστες στον κόσμο, ήρθε η ώρα για τη συνέχεια της ιστορίας.

Ο Μικρός Πρίγκιπας φτάνει στη γη και το πρώτο πρόσωπο που συναντάει είναι ένας νέος χαρακτήρας, ο οποίος περιγράφεται ως «ο πρέσβης του ανθρώπινου πνεύματος». Ο πρέσβης λοιπόν, είναι πολύ απασχολημένος και δηλώνει ότι ψάχνει μάταια μια χαμένη λέξη με 6 γράμματα. Το νόημα δεν είναι σαφές.

«[…] Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι η λέξη που δεν μπορεί να θυμηθεί ο πρέσβης είναι η λέξη “guerre” (πόλεμος). Επειδή δεν την προφέρει, το νόημα είναι ακόμη πιο ισχυρό» δήλωσε ο Olivier Devers ειδικός σε θέματα Antoine de Saint-Exupery.
Στις 16 Μαΐου οι δυο σελίδες θα πωληθούν στο Παρίσι με αξία 50 με 60 χιλιάδων ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα