Γιορτή για το Erasmus στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Προγράμματος «Erasmus» διοργανώνει το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων (IRO) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως στο Βόλο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η βράβευση του πρώτου νικητή στο διαγωνισμό αφίσας που έχει προκηρύξει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «25 χρόνια Erasmus», καθώς και
έκθεση των αφισών όλων των διαγωνιζομένων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι φοιτητές που θα παρουσιάσουν από τη δική τους βιωματική σκοπιά την εμπειρία «Erasmus». Θα ακολουθήσει παράσταση από τη χορευτική ομάδα του ΤΕΦΑΑ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Το πρόγραμμα Erasmus θέλει την κινητικότητα των νέων στην Ευρώπη μέσα συμφωνιών των Πανεπιστημίων. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να βρεθούν και να παρακολουθήσουν μαθήματα σε πανεπιστήμια σχεδόν όλων των χωρών της Ευρώπης πάνω στο αντικείμενό τους, ενώ απώτερος στόχος είναι η διεύρυνση των οριζόντων των σπουδαστών, η κατανόηση άλλων πολιτισμών και η συναδέλφωση των λαών της Ευρώπης.Ο κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα μόνο για μία φορά και μπορεί να παρακολουθήσει είτε ένα είτε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το πρόγραμμα Εράσμους πριν από λίγα χρόνια διευρύνθηκε και σ' αυτό συμμετέχουν και ακαδημαϊκοί αλλά και εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων.
Επιπλέον σκέλος του προγράμματος είναι και η ανταλλαγή φοιτητών για πρακτική εργασία σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κάθε χρόνο δέχεται πάνω από 100 περίπου φοιτητές από την Ευρώπη, κυρίως από την Ισπανία, ενώ και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά σ' αυτή τη διαδικασία με στόχο την απόκτηση γνώσεων σε διοικητικό επίπεδο.

[via]
Keywords
Τυχαία Θέματα