Δράσεις φοιτητών που βάζουν τα γυαλιά στις παρατάξεις

Και να μην θες να το θυμάσαι φροντίζουν οι «εκπρόσωποι» σου, που σε λατρεύουν τώρα στις εκλογές και σου τάζουν για να τους ψηφίσεις τον ουρανό με τα άστρα. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά μέχρι να σε ψήσουν να τους σταυρώσεις στα χέρια σου να τους σηκώσεις (που λέει και η Έφη Σαρρή), αλλά πέρα από πρώτο τραπέζι πίστα και τις «καλές» σημειώσεις τους τι έχουν κάνει όλα αυτά τα κόμματα για το καλό τις σχολής ή τις φοιτητικής κοινότητας; Μην κουράζεσαι τίποτα δεν έχουν
κάνει. Το σημαντικό είναι όλοι να καταλάβουμε ότι κανένα κόμμα δεν πρόκειται να φροντίσει για το καλό των φοιτητών ή για το καλό της σχολής , οι πιο σημαντικές δράσεις στις σχολές γίνονται από φοιτητές έξω από παρατάξεις που το μόνο που τους νοιάζει είναι το καλό της σχολής τους χωρίς να έχουν προσωπικό όφελος από αυτό. Για αυτό και εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε 5 δράσεις ανεξάρτητων φοιτητών για το καλό της σχολής τους. 1. Θεολογική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.Τα πολλά προβλήματα που έχει η σχολή ώθησαν στην δημιουργία μας ομάδας στο facebook με σκοπό την καλυτέρευση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Έτσι ήρθε η ιδέα να καθαρίσουν την σχολή και έτσι οι σφουγγαρίστρες και τα ξεσκονόπανα πήραν φωτιά. Βασικός σκοπός τους είναι απλά το καλό της σχολής και όχι η ψήφος, θέλουν απλά να βάλουν ένα λιθαράκι για το καλό της σχολής.

http://e-lifenews.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html 2. ΠΑ.ΠΕΙ.TEDx οι φοιτητές μέσα από αυτή την εκδήλωση έδωσαν ένα έναυσμα σε όλους τους φοιτητές να αναζητήσουν το δικό τους μονοπάτι μέσω του οποίου θα φέρουν θετικές αλλαγές στην ζωή τους και των συνανθρώπων τους. Όλοι οι ομιλητές, με τις εμπειρίες τους που μοιράστηκαν με τους παρευρισκομένους φύτεψαν έναν σπόρο στις καρδιά τους για να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι.

facebook.com/TEDxAUEBtedxuniversityofpiraeus.com 3. Πανεπιστήμιο ΙωαννίνωνΕθελοντική αιμοδοσία. Η φοιτητική ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων διοργανώνει κάθε παρασκευή 11:30-14:00 αιμοληψία στα γραφεία της απέναντι από την φοιτητική λέσχη του πανεπιστημίου. Μια αξιοσέβαστη πράξη από τους φοιτητές που εκτός από την βοήθεια που δίνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και σε όλοι την κοινωνία.

uoi.gr/students/foea/ 4. Πανεπιστήμιο ΚρήτηςΕκπαίδευση φοιτητών σε θέματα τυφλότητας. Τα παιδιά αυτά εκπαιδεύτηκαν ώστε να προσφέρουν την βοήθεια τους. στα παιδιά του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών Τυφλών ή με Μειωμένη Όραση.

skf.uoc.gr/volunteer 5. Πανεπιστήμιο ΠάτραςΟι "Ελεύθερες Δράσεις" αφορούν τη διεξαγωγή σεμιναριακών μαθημάτων σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν κατ' εξοχήν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και τα μέλη της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας με την καταβολή ενός εφάπαξ συμβολικού τιμήματος.

upatras.gr/index/page/id/40 6. Α.Π.Θ
Το BEST (Board of European Students of Technology) είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός φοιτητικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται σε 94 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, σε 32 χώρες της Ευρώπης. Ένα από τους σημαντικότερους φοιτητικούς οργανισμούς ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Μέσω της τοπικής ομάδας BEST διοργανώνονται στο Α.Π.Θ ποικίλες ακαδημαϊκές και μη εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια, ημερίδες, ημέρες καριέρας, πολιτιστικές ανταλλαγές, διαγωνισμοί μηχανικής.

genesis.ee.auth.gr/best_thessaloniki/ Αυτοί τόλμησαν να κάνουν το καλύτερο για την σχολή τους, εσύ; Μην επαναπαύεσαι λοιπόν, μην αφήνεις για αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα. Αν δεν κάνεις εσύ το καλύτερο για την σχολή σου ποιος θα το κάνει ; Σοφία
Keywords
Τυχαία Θέματα