''θα χρειαστουν 456 εκατ. ευρω για να αντιμετωπισουμε τον εμπολα''...

17:06 4/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε τουλάχιστον 600 εκατ. δολάρια ή 456 εκατ. ευρώ εκτίμησε ο συντονιστής του ΟΗΕ για τον Έμπολα Ντέιβιντ Ναμπάρο το κόστος για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού στις χώρες της δυτικής Αφρικής ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία του ιού...
Περισσότερα από το 40% των κρουσμάτων στη δυτική Αφρική, απ’ όπου ξεκίνησε τον Μάρτιο η επιδημία, σημειώθηκαν τις τελευταίες 21 ημέρες, σημείωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μια ακόμη ένδειξη ότι η επιδημία ξεπερνά τις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.

Το ποσοστό
θνησιμότητας είναι κατά μέσο όρο 51%, με το χαμηλότερο να είναι 41% στη Σιέρα Λεόνε και το υψηλότερο 66% στη Γουινέα, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Δραματικό ήταν, την ίδια ώρα, το μήνυμα της προέδρου της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. «Ο κόσμος χάνει τη μάχη εναντίον της πιο βαριάς επιδημίας Εμπολα της ιστορίας» δήλωσε η Τζοάν Λιού κατηγορώντας τα κράτη για «ένα είδος διεθνούς απραξίας».

«Οι υποσχέσεις χρηματοδότησης και διάθεσης ειδικών δεν επαρκούν. Οι κυβερνήσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση έχουν την πολιτική και ανθρωπιστική υποχρέωση να δώσουν μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την καταστροφή. Αντί να περιορίζονται στο να διαχειρίζονται την άφιξη ενός πιθανού ασθενούς στη χώρα τους, θα έπρεπε να δράσουν εκεί που χρειάζεται, στην Ανατολική Αφρική» πρόσθεσε.

«Το θέμα είναι να απαντήσουμε μαζικά για να σταματήσουμε την επιδημία» δήλωσε από την πλευρά του ο δόκτωρ Thomas Frieden, διευθυντής του αμερικανικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών (CDC) και διαβεβαίωσε ότι «ξέρουμε πώς να σταματήσουμε τον Εμπολα».
Keywords
Τυχαία Θέματα