True Dreams | Διεθνής Ημέρα Μουσείων

΄΄TRUE DREAMS...''
Το Σάββατο 18 Μαΐου, το ΜΟΥΣΕΙΟ & το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, θα γιορτάσουν μαζί, την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, σε ένα θεατρικό

δρώμενο, με σύγχρονο χορό και μουσική. Η δράση με τίτλο "Αληθινά όνειρα... Όλα τα μουσεία μαζί.. δημιουργούμε..." που θα γίνει στον Α’ προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Τουρισμού, που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ την γενική επιμέλεια έχει ο Σταύρος Παναγιωτάκης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ
Η Καλλιόπη Σφήκα χορογραφεί και ερμηνεύει το ομώνυμο έργο “TRUE DREAMS” διαμέσου της πρωτογενούς εκφραστικότητας της στον σύγχρονο χορό, με την συνοδεία της ηλεκτρονικής μουσικής του Nobody J, Αριστοτέλη Εμμανουηλίδη. Θα τραγουδήσουν a capella η ΄Αννη Μπέρκα το τραγούδι της ξενιτιάς και ο Θάνος Παπαϊωάννου την ευχή για εμφύλια συμφιλίωση.
Το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα «Διώνη» πρόκειται να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο είδος παραδοσιακής μουσικής, όπου κάθε φωνή έχει το δικό της ρόλο στο φωνητικό σύνολο. Το σχήμα αποτελείται από την Ευαγγελία, Παρασκευή & Χριστίνα Γκόγκου και την Ειρήνη & Παναγιώτα Κολιούση.
Στη διάδραση που ακολουθεί η Άννη Μπέρκα τραγουδά για την αγάπη και ταξιδεύει στα τρία “βασικά χρώματα”, το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο. Συμμετέχουν οι συνεργάτες: Γιάννης Βαγενάς, Αλέξανδρος Κολιόσης, Δήμητρα Τσολάκη και Κώστας Σπυρέλης.
Στην πορεία της γιορτής η ομάδα “Ηλιοδρόμιο” θα παρουσιάσει μια σειρά από μουσικές συνθέσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Ποιητικής» του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Παραδοσιακά και σύγχρονα ηχοχρώματα μπλέκονται, γεννώντας νέες και ξεχωριστές μουσικές διαδρομές, με στοιχεία από την παράδοση, μεταφρασμένα στη γλώσσα του σήμερα. Η ομάδα απαρτίζεται από τους: Μυρτώ Βραβοσίνου, φλάουτο, Βασίλης Ζιγκερίδης, κανονάκι, Κωστής Πουλιανάκης, κρουστά, Παντελής Αγκιστριώτης, λύρα, Ηλίας Σαρηγιαννίδης, λαούτα και Peter Jaques, κλαρινέτο.
Βοηθός συντονισμού της διάδρασης είναι ο Αλέξανδρος Ριζόπουλος ενώ ο Σταύρος Παναγιωτάκης έχει την επιμέλεια και σκηνοθεσία. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 19.30 και έχει διάρκεια 1.30’.

[email protected]

www.stavros-panagiotakis.net

www.choros18.com

Keywords
Τυχαία Θέματα