Startup Live Athens #3 | «Sustainable Entrepreneurship»

Το Startup Live Athens είναι ένα τριήμερο event επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις 7 με 9 Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στο ALBA Graduate Business School, at the American College of Greece. Ώριμες ιδέες, στο
στάδιο της ανάπτυξης ή της υλοποίησης έρχονται να βρουν ομάδα και, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Τελικός σκοπός, να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν βραβεία που θα τις υποστηρίξουν στο ξεκίνημά τους, όπως συμμετοχή στο Pioneers Festival, ένα απο τα μεγαλύτερα συνέδρια-γιορτή για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη.
Φέτος, με θέμα τη ‘’Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα’’, στοχεύει σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η αγροτική παραγωγή, τομείς όπου υπάρχει “χώρος” για επιχειρηματική δράση αλλά και τομείς-κλειδιά για την οικονομική ανάπτηξη της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά πλούσια από πόρους και υπάρχει σίγουρα εύφορο έδαφος για δημιουργία. Το θέμα είναι αν οι εργάτες αυτού του εδάφους είναι αρκετά εργατικοί, αρκετά προσαρμοστικοί και αρκετά τολμηροί να επενδύσουν σε μια ιδέα ή να την αφήσουν με τη φράση “Το είχα σκεφτεί και εγώ αυτό κάποτε”.”Ιδέες που μπορούν να είναι βιώσιμες. Ιδέες φρέσκες, που μπορούν να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα και να δώσουν λύσεις” αυτό ψάχνει η ομάδα του StartUp Live Athens #3, που θέλει να ενώσει διαφορετικές δυνάμεις και να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικά χαρακτηριστικά και υπόβαθρο. Γι’ αυτό, εκτός των άλλων βραβείων που εξασφάλισε για τις νικήτριες ομάδες, θα υπάρξει το ειδικό βραβείο “Λίλιαν Βουδούρη”, ποσό 3000 ευρώ για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα στον τομέα του πολιτισμού, από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. "Με το νέο πλαίσιο δράσεων θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε από την δική μας πλευρά στην προβολή μιας διαφορετικής εικόνας της χώρας μας, τόσο στο εσωτερικό - γιατί και αυτό είναι πια σημαντικό - όσο και στο εξωτερικό - γιατί ίσως αυτό να είναι πια σημαντικότερο" δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Γιάννης Παλαιοκρασάς και προσθέτει "στις δράσεις που θα ενισχύσουμε εντάσσονται και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς πιστεύουμε απόλυτα ότι πολλές από τις λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας θα διαμορφωθούν μέσα από την επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες. Για το λόγο αυτό γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Startup Live Athens". Το Startup Live ξεκίνησε από την εταιρεία STARTEurope πριν μερικά χρόνια στην Αυστρία. Από τότε έχουν διοργανωθεί πάνω από 100 τοπικά events. Εκπρόσωπος τη STARTEurope στο Startup Live Athens #3 θα είναι o Christian Rodstrup Nielsen, ο οποίος έχει ήδη ιδρύσει τη δική του επιχείρηση στη Δανία. Τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο του software development στο IT University of Copenhagen. Ο Christian είναι πολύ δραστήριος συντελεστής στη Δανέζικη startup σκηνή, όπου είναι ο host του Startup Live Copenhagen και του Pioneers Unplugged Copenhagen, ενώ είναι και ο ambassador του Pioneers Festival στη Δανία. “Ανυπομονώ για το Startup Live Athens. Από τις συζητήσεις μου με την καταπληκτική ομάδα πίσω από το event, μπορώ να φανταστώ πόσο φανταστική θα είναι η εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Και η θεματική τους “Sustainable Entrepreneurship” είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η χώρα-όχι να βρει ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο εξόδου από την κρίση, αλλά βιώσιμες μακροπρόθεσμες λύσεις πάνω στις οπόιες οι επόμενες γενιές μπορούν να χτίσουν. Αυτό το event ΜΠΟΡΕΙ να βοηθήσει την Ελλάδα σε ένα νέο ξεκίνημα.
Οι μέντορες που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι η Άντρεα Σολωμονίδου, συνιδρύτρια της Cubik-S και Incubo Strategies, ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του AHEAD, Alba Hub for Enterprise and Development, η Πετρούλα Καραγιάννη, συνιδρύτρια του δικτύου για την εκπαίδευση Gnosis, ο Θωμάς Δούζης, συνιδρυτής της Έργον, ο Philipp Brinkmann, ιδρυτής και CEO της Travelplanet24, η Κωνσταντίνα Τσοέρερ, σινιδρύτρια της 180o Unlocking Social Potential, ο Florian Kapitza, συνιδρυτής της Aiducation Ιnternational και ο Δημήτρης ΠΡωτοψάλτου, ιδρυτής του Future Library ενώ οι κριτές που θα αναδείξουν τις νικήτριες ομάδες είναι ο Μανώλης Γεωργάτσος, ο οποίος διαχειρίζεται τις διαδικασίες επιλογής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους επιλεγμένους επιχειρηματίες της Endeavor Greece, η Αλεξάνδρα Χολή, ιδρύτρια της Metavallon και ο Νίκος Μυλωνόπουλος, αντιπρύτανης στο ALBA Graduate Business School.
Το Startup Live Athens #3 στηρίζει φέτος η Μεταβάλλον, ενας Ελληνικός ΜΚΟ που παρέχει σε early stage επιχειρηματίες την υποστήριξη για να αναπτύξουν το εγχείρημά τους και να βγουν στην αγορά, που εκτός από την υποστήριξη του event, θα είναι ακόμα πιο ενεργά παρόν με κριτή την ιδρύτρια της Μεταβάλλον, Αλεξάνδρα Χολή. Σημαντικός συνεργάτης και υποστηρικτής και η εταιρεία airtickets.gr η οποία ανέλαβε να «πετάξει» τους διεθνείς μέντορες και υποστηρικτές!
Για εγγραφές: http://startuplive.in/athens/3/registration/Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσια Βασιλοπούλου, [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα