Neil Patrick Harris | Αυτός είναι ο νέος παρουσιαστής των Όσκαρ

Ένας ερασιτέχνης μάγος, γνωστός στο κοινό της τηλεόρασης από το How I met your mother και με συμμετοχή σε μια από τις πιο συζητημένες ταινίες της σεζόν (Gone girl), είναι ο παρουσιαστής των επόμενων Οσκαρ. Το όνομα του Νιλ Πάτρικ Χάρις δεν ακούγεται τόσο διάσημο όσο για παράδειγμα της Ελεν Ντε Τζενέρις, η οποία παρουσίασε την περσινή τελετή, όμως πρόκειται για έναν καλλιτέχνη γνωστό και βραβευμένο, για έναν ηθοποιό με εμπειρία και τις καλύτερες κριτικές σε
κινηματογράφο, τηλεόραση, θέατρο αλλά και στην παρουσίαση τιμητικών εκδηλώσεων.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο επόμενος παρουσιαστής των βραβείων μέσα από ένα video που ανέβασε στο twitter.

Ο 41χρονος ξανθός, γαλανομάτης Χάρις δεν είναι διάσημος για την ομορφιά του -έχει χαρακτηριστική φυσιογνωμία- αλλά για τα πολυποίκιλα ταλέντα του, καθώς πέρα από ερμηνευτής, είναι και πολύ καλός τραγουδιστής κι έχει βραβευτεί για εμφανίσεις του σε μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.

Αν και δεν έχει ξαναπαρουσιάσει τα Όσκαρ, είχε ανοίξει την τελετή του 2010, με ένα μουσικοχορευτικό σόου που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και έδειξε τη δυνατότητά του να κρατήσει ζωντανή και γεμάτη ενέργεια μια πολύωρη βραδιά όπως αυτή των βραβείων της Ακαδημίας.

Το 2005 ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο διάσημο sitcom How I met your mother, ρόλος που τον έκανε γνωστότερο στο παγκόσμιο κοινό. Εσχάτως, εμφανίστηκε στο «Κορίτσι που εξαφανίστηκε» σε έναν σχετικά μικρό αλλά χαρακτηριστικό -και δραματικό- ρόλο. Η παρουσία του στη θέση του παρουσιαστή των Οσκαρ θεωρήθηκε μάλιστα από πολλούς ένα πρώτο μήνυμα για δυνατή παρουσία και της ταινίας στα επόμενα βραβεία.

Ο Χάρις είχε παρουσιάσει στο παρελθόν και βραβεία Τόνι (πέρσι) και Emmy (το 2009 και το 2013). Πέρα από τα ταλέντα του στην ηθοποιία και στο τραγούδι, έχει επίσης... μαγικές ικανότητες. Αγαπημένο χόμπι του είναι η μαγεία, δηλαδή τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και οι ψευδαισθήσεις. Έχει μάλιστα κατά καιρούς επιδείξει τις ικανότητές του και σε ρόλους και σε συνεντεύξεις του -δεν αποκλείεται να το κάνει και στα Οσκαρ.

Αποδέχτηκε δημόσια το 2006 ότι είναι ομοφυλόφιλος και την επόμενη χρονιά έφτασε στα βραβεία Emmy συνοδευόμενος από τον αρραβωνιαστικό του, με τον οποίο και παντρεύτηκαν το 2008.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ στις 22 Φεβρουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα