Guys Talk | O εγωισμός στις σχέσεις

Σχέσεις μεγάλες σχέσεις μικρές και εδώ το μέγεθος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο εγωισμός είναι εγωισμός και δυστυχώς δεν βλέπει ούτε στιγμές, ούτε συναισθήματα.
Όλες οι σχέσεις - φιλικές , επαγγελματικές , συγγενικές , ερωτικές- περνούν τις κρίσεις τους. Θα σταθώ όμως στις ερωτικές. Και είναι πολύ λογικό μια ερωτική σχέση να έχει κακές φάσεις. Είναι ικανές, όμως, όλες αυτές οι κακές φάσεις να διαλύσουν τη σχέση; ο εγωισμός δε θα σε αφήσει να δώσεις μια αντικειμενικά σωστή απάντηση. Γιατί ναι, υπάρχει αντικειμενικά σωστή απάντηση. Προσπαθείς να ξεπεράσεις την κρίση, τις δυσκολίες και αυτό όχι
γιατί έχεις υποχρέωση να καταπιεστείς αλλά γιατί οφείλεις στον εαυτό σου να το παλέψεις…. Δε γίνεται πάντα στα δύσκολα να το βάζουμε στα πόδια.
Φυσικά, δεν εννοώ να προσπαθήσεις να σώσεις κάτι το οποίο έχει καταστραφεί εντελώς, κάτι για το οποίο έχεις ήδη δώσει σώμα και ψυχή και έφτασες στο σημείο να χάσεις και τα δύο. Αυτό θα ήταν σα να μαζεύεις στάχτες με σκοπό να ξαναγίνουν αυτό που ήταν πριν γίνουν στάχτες. Άδικος κόπος.
Όταν όμως μπορείς να σώσεις αυτό που αγαπάς, αυτό που ερωτεύτηκες, τότε γιατί να μην το κάνεις; Γιατί να αφήσεις σε αυτήν την κούρσα να τερματίσει πρώτος ο εγωισμός σου; πώς είναι δυνατόν μια λεξούλα με τρία γράμματα να μπορεί να διαγράψει εκείνες τις στιγμές που παραδέχτηκες στον εαυτό σου ότι βρήκες την ευτυχία;
Μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τον εγωισμό σου. Μια σχέση είναι επόμενο να έχει ups and downs. Βγάλε από το μυαλό σου την ιδανική σχέση, αυτά που βλέπεις στις ταινίες είναι χρώματα που μόλις μπήκαν στον καμβά και που στην πορεία του χρόνου θα ξεθωριάσουν, θα πάψουν να είναι τόσο λαμπερά όσο ήταν μα θα παραμείνουν χρώματα… τα ίδια χρώματα που κάποτε έλαμπαν και σε έκαναν ευτυχισμένο.Όταν, λοιπόν, κληθείς να αποφασίσεις αν η σχέση σου πρέπει να σταματήσει, να θυμηθείς ότι ο εγωισμός μας κυβερνά όταν το χρειαζόμαστε λιγότερο και μας εγκαταλείπει τις στιγμές που τον χρειαζόμαστε περισσότερο.

του Μπάμπη Παπαναστασάτου
Keywords
Αναζητήσεις
εγωισμος στις σχεσεις
Τυχαία Θέματα