50 φοιτητές από όλο τον κόσμο συναντώνται στην Χαλκιδική

Στις 16-19 Μαΐου, η HelMSIC διοργανώνει στην Σάρτη της Χαλκιδικής στο Armenistis Camp το 1o Sub-Regional Training. Πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση όπου για 4 ημέρες, 50 φοιτητές Ιατρικής θα εκπαιδευτούν μαζί, μοιραζόμενοι κοινή διαμονή, σίτιση, δραστηριότητες και διασκέδαση, σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Οι 50 φοιτητές θα εκπαιδευθούν σε θέματα που αφορούν τις Ερευνητικές και Κλινικές Ανταλλαγές, με στόχο την αποδοτική συνεργασία των χωρών στη διεξαγωγή του διεθνούς προγράμματος των ανταλλαγών, την βελτίωση των οργανωτικών

τους δεξιοτήτων και φυσικά, την απόκτηση μιας υπέροχης εμπειρίας!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site www.helmsic.gr καθώς και στο Facebook Event

Τι είναι η HelMSIC;

H HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee- Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής) είναι μια μη κερδοσκοπική, μη πολιτική, μη κυβερνητική οργάνωση φοιτητών Ιατρικής που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1958. Οι τομείς δράσης πάνω στους οποίους βασίζεται είναι οι εξής:

1) Ερευνητικές Ανταλλαγές. Με βασικό στόχο την προώθηση της έρευνας στην κλινική πράξη κάθε χρόνο διοργανώνονται ανταλλαγές φοιτητών με χώρες του εξωτερικού. Φοιτητές από την χώρα μας πηγαίνουν σε ένα ερευνητικό εργαστήριο και έχουν την μοναδική ευκαιρία να ασκηθούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

2) Κλινικές Ανταλλαγές. Η κλινική εμπειρία είναι ένα μεγάλο μέρος στην ζωή οποιουδήποτε γιατρού. Αντιλαμβανόμενοι αυτή την ανάγκη, η HelMSIC πραγματοποιεί ανταλλαγές φοιτητών Ιατρικής με διεθνούς φήμης και αναγνωρισμένα νοσοκομεία με όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

3) Ιατρική Εκπαίδευση. Αναμφισβήτητα σε πολλές Ιατρικές Σχολές τα προγράμματα σπουδών δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μέσου φοιτητή. Έτσι, συνεχώς η HelMSIC διοργανώνει επιστημονικά σεμινάρια και ομιλίες ώστε να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες που δεν είναι σε θέση να λάβει ένας φοιτητής βάσει των δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών του.

4) Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ειρήνη. Στην εποχή μας, όπου καθημερινά καταγράφονται κρούσματα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η HelMSIC πραγματοποιεί προγράμματα που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους φοιτητές Ιατρικής σε ότι αφορά τα δικαιώματα του ασθενούς και την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στο σύστημα υγείας.

5) Δημόσια Υγεία. Ασθένειες που αφορούν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, εμφάνιση και αντιμετώπιση νέων νοσημάτων, θέματα πρόνοιας και κοινωνικής ιατρικής, απασχολούν τόσο εμάς ως μέλλοντες ιατρούς, όσο και το ευρύτερο κοινό . Η HelMSIC διοργανώνει σεμινάρια και προγράμματα παρεμβάσεων ώστε να γίνει σωστή ενημέρωση τόσο των φοιτητών όσο και όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

6) Αναπαραγωγική Υγεία και AIDS. Εστιάζεται στην ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα αναπαραγωγικής υγείας, όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η ασφαλής σεξουαλική επαφή, ένα θέμα που ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Η HelMSIC δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα αυτό διοργανώνοντας εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε ομάδες νέων και δράσης ενημέρωσης του ευρέος κοινού.

Η HelMSIC συνεργάζεται με πολλές παρόμοιες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές είναι οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, το ΚΕΘΕΑ, η AIESEC και η ACT UP.

Αποτελεί περήφανο μέλος της IFMSA (International Federation of Medical Students’ Association), της EMSA (European Medical Students’ Association) και του Ε.ΣΥ.Ν. (Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας)

Keywords
Τυχαία Θέματα