50 Shades Of Grey | Παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων

Διαβάστε επίσης: 18 συμπεράσματα στα οποία κατέληξα αφού είδα τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι

Παρά τις αρνητικές κριτικές που δέχθηκε, το φιλμ της Σαμ Τέιλορ - Τζόνσον, «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» («Fifty Shades of Grey»), κατάφερε να σαρώσει το διεθνές Box Office το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με εισπράξεις 239.7 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλες τι χώρες που προβλήθηκε.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο, αν αναλογιστούμε πως η ταινία κόστισε
μόλις 40 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία, που βαθμολογήθηκε με 3,5 στα 10 από την κινηματογραφική ιστοσελίδα Internet Movie Database (imdb), μόλις σε διάστημα 3 ημερών, κατάφερε να κάνει μόνο στην Αμερική 81.670.000 δολάρια σημειώνοντας ρεκόρ εισπράξεων. Είναι η 21η ταινία που έκανε το πιο δυναμικό ντεμπούτο στην ιστορία όλων των εποχών και βέβαια η πρώτη για το 2015.

Ελλάδα
Στη χώρα μας, οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» «έσπασαν» τα ταμεία, καθώς η προπώληση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για 30.000 εισιτήρια, κάτι που αποτελεί αριθμό – ρεκόρ, καθώς μόνο ο «Τιτανικός» το είχε πλησιάσει.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετές προβολές το Σαββατοκύριακο ήταν sold out, ενώ σε πολλές σκοτεινές αίθουσες προκλήθηκε το αδιαχώρητο.

Παραβιάζοντας τα σεξουαλικά όρια
Βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας της Ε. Λ. Τζέιμς, που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε κυκλοφορία (της τάξεως των 100 και πλέον εκατομμυρίων αντιτύπων) και έχει μεταφραστεί σε 51 γλώσσες, η τολμηρή ερωτική ταινία της Σαμ Τέιλορ - Τζόνσον εξερευνά το να θέτεις, να σέβεσαι και να παραβιάζεις τα σεξουαλικά όρια, και διερευνά την εμπιστοσύνη, την παράδοση και τον σεβασμό αμοιβαία αποδεκτών κανόνων. Η Ντακότα Τζόνσον (κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον) και ο Τζέιμι Ντόρναν, πλαισιωμένοι από τους Ρίτα Όρα και Μάρσα Γκέι Χάρντεν, ξετυλίγουν την αισθησιακή ιστορία ενός εξτρεμιστικά ηδονικού και απλησίαστου συναισθηματικά δισεκατομμυριούχου και μιας αθώας και άπειρης ερωτικά κοπέλας, η οποία εκπαιδεύεται «επίπονα» στον έρωτα.

Όπως εξηγεί η συγγραφέας των βιβλίων: «Πρόκειται, βασικά, για μια απλή ερωτική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα άπειρο νεαρό κορίτσι, που αποδεικνύεται πιο δυνατό από όσο πιστεύει πως είναι, και έναν “κατεστραμμένο”, λόγω του τραυματικού παρελθόντος του, άνδρα. Αναδεικνύεται, μέσα από την ιδιαίτερη αυτή σχέση, η θεραπευτική δύναμη της άνευ όρων αγάπης. Οι σεξουαλικές σκηνές μπορεί να έγιναν πρωτοσέλιδο, αλλά το αναγνωστικό κοινό γοητεύτηκε ουσιαστικά από την ιστορία αγάπης».

naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα