Με απολύσεις και περικοπές απειλούν οι καναλάρχες

Νευρικότητα έχει προκαλέσει στο σύνολο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών το ρευστό πολιτικό τοπίο και η αβέβαιη έκβαση των συνομιλιών της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους για συμφωνία που θα εξασφάλιζε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας. Ήδη σε MEGA, ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ – λέγεται ότι, έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί για περικοπές σε μισθούς και παραγωγές, ενώ στο πρόγραμμα είναι και οι απολύσεις

προσωπικού, σε μια προσπάθεια των ιδιοκτητών να περιορίσουν τις απώλειες που καταγράφουν στα έσοδά τους και ταυτόχρονα για να στείλουν ένα μήνυμα στη νέα κυβέρνηση που θεωρούν ότι στέκεται αρνητικά απέναντί τους!

Η αναστάτωση όμως και το κλίμα φόβου που επικρατεί στο εσωτερικό των καναλιών ανάμεσα στους εργαζόμενους, δεν είναι αποτέλεσμα τεχνητής κρίσης, αλλά μιας σειράς γεγονότων που έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην αγορά. Ενδεικτική είναι η φράση στελέχους μεγάλου ιδιωτικού σταθμού ότι «Η διαφήμιση μειώνεται καθημερινά», ενώ οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα παραμένουν αρνητικές! Μια διαπίστωση την οποία σχεδόν όλοι οι παράγοντες του κλάδου αποδίδουν και στην εφαρμογή του φόρου 20% που επιβλήθηκε τελικά στις τηλεοπτικές διαφημίσεις… Διότι μπορεί το κράτος να εισπράξει το φόρο του χρόνου τον Ιανουάριο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί όμως, πρέπει από τώρα να το συγκεντρώνουν κάθε μήνα, για να τον αποδώσουν στη συνέχεια.

Ωστόσο, στο ήδη βαρύ κλίμα, προστέθηκε – όπως έγινε γνωστό από σειρά δημοσιευμάτων, το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη κατά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες, να κλείσουν τη στρόφιγγα στα ΜΜΕ. Μάλιστα σε συνδυασμό με τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στον «Έλεγχο των οικονομικών των Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των άλλων Μέσων ενημέρωσης», δημιούργησε σε ορισμένους ιδιοκτήτες – όπως μεταφέρουν συνομιλητές τους, την αίσθηση ενός εχθρικού κλίματος… που επιβεβαιώνεται – υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, από την εντολή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να ξεκινήσουν διενέργεια ελέγχων για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

The post Με απολύσεις και περικοπές απειλούν οι καναλάρχες appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα