5 βήματα για να κρατήσεις μια σχέση

Αν ο μόνος τρόπος που σου έρχεται στο μυαλό για να κρατήσεις μια μακροχρόνια σχέση είναι το να αλυσοδέσεις το άλλο σου μισό στο υπόγειο, έχεις λόγο να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο. Προτείνονται και κάποιες άλλες ιδέες.
Ως γνωστόν, οι μακροχρόνιες σχέσεις θέλουν δουλειά. Πέρα από τα κλασικά και δεδομένα, δηλαδή κατανόηση, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και λοιπά, υπάρχουν και κάποια άλλα εξίσου σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Πρώτο και κύριο, μην τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία! Κανένας άνθρωπος δεν
είναι τέλειος, επομένως και καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Βρες την όρεξη να δουλέψεις πάνω στη σχέση αντί να περιμένεις την παραμικρή διαφωνία σας για να βροντήξεις πίσω σου την πόρτα. Εδώ κολλάει και το θέμα της σωστής επικοινωνίας. Και όταν λέμε σωστή επικοινωνία, δεν εννοούμε ''δείχνω ότι κάτι με πειράζει αλλά δε λέω τι, το παίζω νευριασμένος ενώ στ' αλήθεια είμαι στεναχωρημένος, δεν παραδέχομαι ποτέ ότι φταίω και πάει λέγοντας''. Ο καλός θεός/η καλή φύση/πες το όπως θέλεις μας έδωσε την ικανότητα να μιλάμε. Γι' αυτό, μην περιμένεις ο άλλος να μπει μέσα στο κεφάλι σου και να καταλάβει τι έχεις. Μίλα του, ήρεμα και ξεκάθαρα, και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα γίνουν τα πράγματα στη σχέση. Επίσης, μην ξεχνάς να δείχνεις τα συναισθήματά σου, όσος καιρός και να έχει περάσει και όσο σίγουρος και να είσαι ότι ο άλλος ξέρει πώς νιώθεις για αυτόν. Έχεις βαρεθεί εσύ ποτέ να βλέπεις ότι κάποιος σε θέλει/σε αγαπάει; Άλλος ένας τρόπος για να μείνει ζωντανή η σχέση είναι η ποικιλία και στις εμπειρίες και στο κρεβάτι σας. Όσον αφορά τις εμπειρίες, είναι ωραίο να έχετε το δικό σας παγκάκι στο πάρκο, αλλά δε χάθηκε κι ο κόσμος αν πάτε και καμία εκδρομούλα πουθενά ή ανακαλύψετε μαζί διαφορετικά υπέροχα μαγαζιά της πόλης σας. Ίσα ίσα θα έλεγα. Και όσο για την ποικιλία στο κρεβάτι, δε χρειάζεται να έχει κανείς εξωπραγματικές ικανότητες για να το πετύχει. Οι ανθρώπινες φτάνουν και, συγκεκριμένα, η όρεξη και η φαντασία. Τέλος, πρόσεχε να μην παραμελήσεις τον εαυτό σου. Σαλατούλες, φρουτάκια, ξυραφάκι και αποσμητικό καλό θα ήταν να μη βγάλεις ποτέ από την καθημερινότητά σου, ανεξάρτητα από την οικειότητα που θα έχετε μετά από καιρό αποκτήσει. Είναι, λοιπόν, στο χέρι σου να μη γίνει η σχέση συνήθεια. Αν, πάλι, βαριέσαι να προσπαθήσεις, υπάρχει και η ιδέα με τις αλυσίδες και το υπόγειο.
Δέσποινα Βαρβαρούση
Keywords
Τυχαία Θέματα