Συλλήψεις βουλευτων της Χρυσής Αυγής

Μετά από εκτενή έρευνα του Αρείου Πάγου που καταλήγει ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί συλλήψεις μελών, βουλευτών και εμπλεκομένων. Πρώτος συνελλήφθη στης 7:30 το πρωί του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, ακολούθησαν
οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, καθώς και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης, ο οποίος συνομίλησε με τον Γ. Ρουπακιά πριν και μετά τη δολοφονία οτυ Παύλου Φύσσα.

Ο βουλευτής Χρήστος Παπάς που διαφεύγει της σύλληψης, δήλωσε σε τηλεφωνική παρέμβαση στον Real Fm "Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα".

Ανάμεσα στους 15 συλληφθέντες είναι και δύο ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας. Ο Ηλίας Παναγιώταρος, εναντίον του οποίου εκδόθηκε επίσης ένταλμα σύλληψης, προσήλθε μόνος και παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους. Συνολικά έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης βουλευτών, μελών της ΧΑ και άλλων εμπλεκομένων.

Οι κατηγορίεςΟι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες πέρα από τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη, αναφέρει ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και για συμμετοχή κι άλλων προσώπων στις δραστηριότητες αυτές.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους.

Οπαδοί της ΧΑ έχουν έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα