10+1 Συμβουλές για τις απαλλακτικές εργασίες

Τελικά, κατά βάθος όλοι τις αγαπάμε και ειδικά το εαρινό εξάμηνο που, όταν έρθει η ώρα της εξεταστικής, το παίζουμε ανήξεροι και κουρασμένοι όσον αφορά το διάβασμα. Πριν καλά καλά πιάσουν οι ζέστες και δεν αντέχεις ούτε το iq magazine να ανοίξεις παρά μόνο για να κάνεις αέρα-λέμε τώρα-, άρπαξε την απαλλακτική εργασία από τα μαλλιά και πέτυχε το βαθμό που επιθυμείς! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν τόσο σε μια ομαδική όσο και σε μια ατομική εργασία!

Γενικές συμβουλές:

Μείνε στο θέμα! Προσπάθησε να το καταλάβεις και μην ξεφεύγεις από
αυτό. Σε μια εργασία παίζει ρόλο τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα. Προσπάθησε τηρήσεις το επιτρεπτό όριο λέξεων και σελίδων. Πολλές φορές όσο περισσότερο υλικό μαζεύεις τόσο πιο πιθανό είναι να αποπροσανατολιστείς και να βγεις εκτός θέματος! Η δομή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Οι περισσότερες εργασίες χωρίζονται σε τρεις ενότητες. Την εισαγωγή, το κυρίως θέμα που χωρίζεται σε κεφάλαια και υποκεφάλαια και τα συμπεράσματα-επίλογος-. Οι παραπομπές και η βιβλιογραφία είναι εξαιρετικά σημαντικές. Τις προσθέτεις συνήθως στο τέλος και αποτελούν ένα από τα κυριότερα μέρη της εργασίας. Γι’ αυτό άσε το wikipedia και το google translate γιατί μάλλον θα βρεθείς σε αδιέξοδο… Και βαθμό κάτω από την βάση.

Ατομική εργασία:

Αρχίζεις να τρέμεις όσο πλησιάζει ο καιρός; Τα βιβλία σου φαίνονται βουνό ενώ νομίζεις πως έχεις ξεχάσει να γράφεις; Εδώ οι καλές λύσεις! Βάλε πρόγραμμα! Άσε τα "καφενεία" και τα "κλάμπς" που λένε και οι καθηγητές μου και συγκεντρώσου. Μια εργασία δε θα σου πάρει πολύ ώρα, άμα το έχεις πάρει πραγματικά απόφαση να την τελειώσεις. Επισκέψου το εργαστήριο της σχολής σου. Έχει ησυχία, έχει άλλους φοιτητές που θα σε βοηθήσουν, έχει -σχετικά- καλούς υπολογιστές. Φιλική συμβουλή: Άσε το facebook ήσυχο! Να μην αφήνεις τις απορίες για το τέλος. Όταν όλοι θα τελειώνουν τις εργασίες τους και εσύ δε θα ξέρεις καν το θέμα, αγαπητέ φοιτητή, τότε θα είναι πολύ αργά..

Ομαδική εργασία:

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά; Δε μας πτοεί τίποτα! Μην προσπαθείς τα μέλη της ομάδας σου να είναι μόνο φιλικά πρόσωπα. Όταν η ομαδική εργασία γυρνάει σε χαβαλέ και καφέ στη βιβλιοθήκη το να αποφύγεις τα νεύρα και τους καυγάδες είναι πραγματικά δύσκολο. Προσπαθήστε να συνεργαστείτε! Ίσως είναι από τα μεγαλύτερα εμπόδια σε μια ομαδική εργασία. Μοιράστε τις διάφορες υποχρεώσεις υπεύθυνα σε κάθε άτομο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητές του. Επιπλέον, καλό θα ήταν να ορίσετε έναν "επί κεφαλής". Δημιουργήστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει να φέρνει κάτι σε κάθε συνάντηση (καφέ, φαγητό κτλ).Ο χρόνος που περνάτε και η προσπάθεια που κάνετε δε θα αποδώσει καρπούς μόνο στην ακαδημαϊκή σας πορεία, αλλά μπορεί να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας… και όχι μόνο ;)

Καλή επιτυχία!

Της Όλγας Πασχαλίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα