''εμεις δε θα συνθηκολογουσαμε''...

12:44 3/4/2013 - Πηγή: Fimotro
«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό και τους μιντιακούς παπαγάλους της μοιρολατρίας είναι ότι εμείς αν σε κάτι διαφέρουμε είναι ότι δεν θα συνθηκολογήσουμε. Δεν θα πουμε ναι σε οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν πρόκειται να ...
συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια, να πούμε ναι στη διάλυση της κοινωνίας. Δεν θα πουμε ναι στην εκποίηση της Ελλάδας κάτω από οποιαδήποτε εκβιασμό. Δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές του ναι στην ευρωπαϊκή τάξη ή στο ευρωπαϊκό αναμορφωτήριο Σόιμπλε.
Αυτή είναι η θέση μας όσο κι αν αυτό στεναχωρεί τον κ. Σαμαρά και τους εταίρους του στην κοινοπραξία του ναι σε όλα». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Χαρακτήρισε την Τρόικα «συμμορία με τα κοστούμια» που έχει απέναντι τον κ. Σαμαρά «που μετά τις εκλογές ζήτησε συγνώμη που ως αντιπολίτευση ψέλλισε ένα μισό όχι στο μνημόνιο. Τον κ. Βενιζέλο που από την αρχή είπε «ναι σε όλα» και που την ώρα που ο τόπος καίγεται αυτός θέλει να γίνει υπουργός. Και τον κ. Κουβέλη που λέει ναι σε όλα. Τότε θα καταλάβετε πόσο τραγικό για τη χώρα είναι να διαπραγματεύονται αυτοί οι άνθρωποι το σήμερα και το αύριο της χώρας και πόσο γελοίο είναι αυτό ότι διαπραγματεύονται σκληρά».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με μια προειδοποίηση, όπως είπε: «Βιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες οι πολλαπλασιαστές της υποταγής της χώρας την υποταγή της Κύπρου στο όχι του λαού της. Βιάστηκαν και οι 3 ιεράρχες που υπηρετούν τη Μέρκελ να ψάλουν το προπαγανδιστικό απολυτίκιο του ναι. Βιάστηκαν γιατί έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Βιάστηκαν γιατί είναι ανιστόρητοι, γιατί υπάρχουν σημαντικά όχι που άλλαξαν το ρου της ιστορίας έστω και αν κάποια στιγμή φάνηκε ότι έχουν υψηλό ρίσκο και μπορεί να οδηγήσουν σε ήττες». Και τόνισε ότι είναι κυνικό «να προσπαθήσουν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ την τραγωδία της Κύπρου, της οποίας υποστηρικτές είναι πρωτίστως οι θιασώτες του ναι».

Υποστήριξε ότι σήμερα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τρόικα του θράσους και των νέων απαιτήσεων. «Ο κ. Σαμαράς θα τους υποδεχθεί με μια ανθοδέσμη και μια σειρά ναι: στο χαράτσι, στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στις ιδιωτικοποιήσεις ακόμα κι αν αυτές αποτελούν εκποίηση έναντι ευτελούς τιμήματος. Όλη αυτή την περίοδο ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να πείσει τους δειλούς κυβερνητικούς του εταίρους να πουν ναι».

Επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης, αλλά «το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν και κατά προτεραιότητα από τους πιο φτωχούς και ευάλωτους»

Κάλεσε τον λαό να αντισταθεί στην Τρόικα και είπε πως είναι «πια η στιγμή πριν γίνει έρημη χώρα η Ελλάδα να αλλάξει τροπάριο έναντι στους επικυρίαρχους και για να γίνει αυτό πρέπει το ταχύτερο δυνατό να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση. Μπορεί εμείς να δεχόμαστε βολές ότι τάχα δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Είδαμε, όμως, πόσο έτοιμοι ήταν αυτοί να μετακομίσουν από το σοσιαλισμό στην αγριότητα και από την αριστερά στη συνενοχή».

Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος «να εκφράσει τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας να αλλάξει η πορεία της χώρας. Είμαστε έτοιμοι οικοδομώντας συμμαχίες στον οικονομικό νότο να σταματήσουμε την καταστροφή και αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός ρόλος».
Keywords
Τυχαία Θέματα