Ζητούμενο για την Περιφέρεια Αττικής οι «πράσινες αντιλήψεις» απέναντι στην κλιματική κρίση

18:13 11/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με τίτλο «Οι πολλαπλές συνέπειες της κλιματικής κρίσης», ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε για «τολμηρές αλλαγές» που χρειάζονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

«Στην Αττική, ήδη, συζητούμε με τους δήμους για αυτά που πρέπει να γίνουν και θα προχωρήσουμε χωρίς καθυστερήσεις. Μαζί, όμως, με το κεντρικό κράτος, με διακριτούς αλλά αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους, μαζί με την Πολιτική Προστασία, δίπλα στους εθελοντές μας. Και με δύο βασικούς πυλώνες: Την πρόληψη και τον μετριασμό.

Γιατί μαζί με την “πράσινη καθημερινότητα” χρειαζόμαστε πρωτίστως περισσότερες “πράσινες” αντιλήψεις. Μία νέα κουλτούρα, αλλά και αποφασιστικές, στοχευμένες δράσεις. Να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Και να προλάβουμε. Σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση συνεργασία αυτοδιοίκησης και κράτους, με σαφείς ρόλους και ολοκληρωμένο σχέδιο. Με κάθετες διαδικασίες -όπως επεσήμανε- μακριά από αλληλοεπικαλύψεις που δημιουργούν καθυστερήσεις και δυσκολεύουν την υλοποίηση σημαντικών έργων.

Εστίασε στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων με προτεραιότητα στις ζώνες υψηλού κινδύνου, τον διαρκή καθαρισμό και την παρακολούθηση της κατάστασης όλων των ρεμάτων της Αττικής, την επικαιροποίηση των μελετών για τον καλύτερο σχεδιασμό των νέων έργων, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, αλλά και τη λήψη των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Keywords
Αναζητήσεις
zitoumeno-gia-tin-perifereia-attikis-oi-prasines-antilipseis-apenanti-stin-klimatiki-krisi.htm
Τυχαία Θέματα