Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ σε Δομοκό και Λαμία
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, πραγματοποίησαν επίσκεψη σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» στη Φθιώτιδα και στη Βόρεια Εύβοια με σκοπό το συντονισμό για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων αποκατάστασης.
Από το δημαρχείο της Λαμίας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι κατέληξαν από κοινού με το δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς
Ειδικά, στη συγκεκριμένη περιοχή, τόνισε ότι πέρα από τις μικρο-παρεμβάσεις που θα γίνουν σε διάφορα σημεία, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις: Η μία στην ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Βρύσης, που υπέστη και τη μεγαλύτερη ζημιά από τις πρόσφατες καταστροφές, αλλά και μία δεύτερη, πέριξ της Μονής Αγάθωνος.
Νωρίτερα, από το δημαρχείο του Δομοκού, ο Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πως δρομολογούνται και πως θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προέκυψαν από τον ‘‘Daniel’’. Αποκαταστάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, σε σχολεία, σε δρόμους και σε γέφυρες».
Όσον αφορά στην υλοποίηση των παρεμβάσεων για τα σχολεία θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024. Πρόκειται για παρεμβάσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε όλες τις σχολικές μονάδες τόσο στο Νέο Μοναστήρι όσο και στον Δομοκό. Τα σιδηροδρομικά έργα, τα οποία περιλαμβάνουν και τον σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και υποδομές στην ευρύτερη περιοχή μας και τη σύνδεση με τη Θεσσαλία, θα υλοποιηθούν την επόμενη διετία. Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο, αλλά και σε γέφυρες, δρομολογούνται έργα ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ.
«Εκτός αυτών, ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δρομολογούμε και την υλοποίηση άλλων εμβληματικών έργων στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα. Έργα που συνδυάζουν τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπως είναι το φράγμα του Ενιπέα, ο Σμόκοβος, αλλά και το Μπουγάζι, ένα έργο, το οποίο παρέλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τελματωμένο, μετά από πολλά χρόνια και θα προσπαθήσουμε να απεμπλέξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Λειτουργούμε με σχέδιο, μεθοδικά και συλλογικά, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υλοποιήσουμε έργα με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, αξιοποιώντας σημαντικούς πόρους τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και από την Ευρώπη», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Με τη σειρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, από τον Δομοκό δήλωσε: «Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε για την Φθιώτιδα δεν αφορούν μόνο σε έργα για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί η περιοχή, αλλά θα έχουν ένα οριστικό χαρακτήρα βελτιώνοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Για το σκοπό αυτό στη Φθιώτιδα θα διατεθούν σημαντικοί πόροι, κάτι που θα γίνει σύντομα αντιληπτό από την τοπική κοινωνία, καθώς μετά την υπογραφή των συμβάσεων, η οποία αναμένεται περί τα μέσα του καλοκαιριού, θα ξεκινήσει η κατασκευή των έργων».
Παρευρισκόμενος στη Λαμία ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών υποστήριξε: «Σήμερα στο Δήμο Λαμιέων όπως και στην Περιφέρεια βρήκαμε εξαιρετικούς συμμάχους και ανθρώπους με πραγματική κατανόηση. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε τη σημασία που έχουν αυτές οι παρεμβάσεις για τις τοπικές κοινωνίες. Εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε το ανθρωπίνως αδύνατον, ουσιαστικά, για να μπορέσουμε στο συντομότερο χρόνο να δούνε οι πολίτες της Φθιώτιδας εργοτάξια στους δρόμους, τα οποία θα αποκαταστήσουν ζημιές που ήρθαν τόσο ξαφνικά στη ζωή τους».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Υγειονομικός συναγερμός στην Ιαπωνία: Η σπάνια λοίμωξη που εξαπλώνεται με ρυθμό – ρεκόρ
- Κωστής Χατζηδάκης στη Ναυτιλιακή Λέσχη: Φορολογικά κίνητρα για καινοτόμες επενδύσεις
- ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: "Καταδίκη" των δηλώσεων Πέτρου Παππά για τις καταλήψεις
- Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο - Pricefox.gr
- Παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων
- Στις πληγείσες περιοχές σε Φθιώτιδα και Β. Εύβοια Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Ταχιάος
- Διασύνδεση POS-ταμειακών: Ξεπέρασαν τις 110.000 οι επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία
- Ξεπέρασαν τις 110.000 οι επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών
- Η Μόσχα πλέον σε πόλεμο με τη Δύση
- «Πέρασε» από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Εξετάζεται η ένταξη στο «Εξοικονομώ 2024» χωρίς εισοδηματικά κριτήρια
- Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων: Οι προτεραιότητες για την Πολιτική Συνοχής μετά το 2027
- Καμπάνια της ΤτΕ για την προστασία από ηλεκτρονικές απάτες
- Το Ισραήλ προχώρησε στην κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων στη Δυτική Όχθη
- Ο Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα συμφωνίας με την Ουκρανία
- Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ σε Δομοκό και Λαμία
- Aaron Gate και Iúri Leitão μετά τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στην κορυφή του κόσμου
- ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Η αδρεναλίνη «χτυπάει κόκκινο» στο νέο επεισόδιο
- Χ. Θεοχάρης: Η αύξηση του ορίου για την golden visa θα περιορίσει την άνοδο των ενοικίων
- Ενα χάλκινο και δύο ασημένια βραβεία για τον «Έξυπνο οδηγό εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια και κατοικίες»
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ σε Δομοκό και Λαμία
- Ο Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα συμφωνίας με την Ουκρανία
- ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Η αδρεναλίνη «χτυπάει κόκκινο» στο νέο επεισόδιο
- Ενα χάλκινο και δύο ασημένια βραβεία για τον «Έξυπνο οδηγό εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια και κατοικίες»
- Πάνω από 110.000 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση POS
- Καμπάνια της ΤτΕ για την προστασία από ηλεκτρονικές απάτες
- Χ. Θεοχάρης: Η αύξηση του ορίου για την golden visa θα περιορίσει την άνοδο των ενοικίων
- Aaron Gate και Iúri Leitão μετά τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στην κορυφή του κόσμου
- Εξετάζεται η ένταξη στο «Εξοικονομώ 2024» χωρίς εισοδηματικά κριτήρια
- Το Ισραήλ προχώρησε στην κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων στη Δυτική Όχθη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Η Μαρία Ευθυμίου την Κυριακή το πρωί στο Κάστρο του Φαβιέρου στα Μέθανα
- Διπλωματικό επεισόδιο Ισραήλ-Τουρκίας: Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλάχ τον Νετανιάχου
- Δυναμικά συνεχίζεται η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all για ένα βιώσιμο μέλλον
- Γαλλία: Όχι στη CETA για ελεύθερο εμπόριο ΕΕ - Καναδά
- Τι ισχύει αν κάποιος ενώ έχει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ πάει στο ΤΕΚΑ- Διευκρινίσεις Τσακλόγλου για τις αυξήσεις στις συντάξεις
- The Hellenic Tech Investor Club: Επενδύσεις 1 εκατ ευρώ το 2024 σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας
- Επίθεση με μπογιές στον Κ. Αγοραστό
- Η Aegean επίσημος χορηγός του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου
- Συμφωνία Γερμανίας - Γαλλίας για το άρμα μάχης του μέλλοντος