Το Ισραήλ προχώρησε στην κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων στη Δυτική Όχθη

14:47 22/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων στη Δυτική Όχθη, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στην κυβέρνηση Νετανιάχου και την οργάνωση της Χαμάς. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Şafak, από τον υπουργό Οικονομικών του Ισραήλ, ανακοινώθηκε πως τουλάχιστον 8.000 στρέμματα έχουν «παρθεί πίσω από τις δυνάμεις της». Παράλληλα, πηγές του υπουργείου, επισημαίνουν πως «ο λόγος ανάκτησης των συγκεκριμένων εδαφών έγινε προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί οικισμοί για τους Ισραηλινούς».

Παράλληλα,

ανέφερε πως η «συγκεκριμένη κίνηση από το Ισραήλ αποσκοπεί στη συνέχιση της οικοδόμησης στην κοιλάδα του Ιορδάνη, απέναντι σε όσους δεν το επιθυμούν και την ίδια στιγμή ενισχύουν τους οικισμούς τους στη Δυτική Όχθη,  μέσα από σοβαρή και στρατηγική δουλειά που γίνεται μέσα στη χώρα».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις έχουν γίνει παραπάνω από 720.000 εγκαταστάσεις Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη. Από την πλευρά της Διεθνούς Κοινότητας, έχει αναγνωριστεί ότι οι εποικισμοί κρίνονται παράνομοι, αλλά υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» καθώς έχει προκριθεί από τον ΟΗΕ η λύση της δημιουργίας δύο κρατών. 

Keywords
Αναζητήσεις
to-israil-prochorise-stin-kataschesi-8000-stremmaton-sti-dytiki-ochthi.htm
Τυχαία Θέματα